Čelinac: Dodijeljena odlikovanja za 14 poginulih boraca

Objavljeno: 6. 10. 2017 u 15:02h

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan uručio je danas u Čelincu 14 medalja zasluga za narod porodicama poginulih boraca iz opština Čelinac, Teslić i Kneževo.

Posthumna odlikovanja dodijeljena su ukazom predsjednika Srpske Milorada Dodika, a na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih.

Odlikovani su Ljubomir Đajić, Miladin Trbić i Predrag Vujičić iz Čelinca, Darko Kerezović, Željko Prdić i Veljko Pušić iz Kneževa, Danilo Lazarević, Nikola Bagić, Rade Vučić, Rade Glišić, Dušan Miljuš, Abdulrahman Kamarić, Blagoje Pejić i Stanko Todorović iz Teslića.

Karan je naglasio da je ovo znak zahvalnosti poginulim saborcima za najveću žrtvu koju su dali za stvaranje Republike Srpske.

“Njihov doprinos u stvaranju Republike Srpske je nemjerljiv, dali su ono najvrednije što imaju – vlastiti život. Oni su bili u odbrambeno-otadžbinskom ratu, branili su svoje teritorije, a naša je obaveza da jačamo i trajno čuvamo Republiku Srpsku, kao plod njihove beskompromisne borbe”, istakao je Karan.

Vinko Vučić, brat poginulog borca Radeta Vučića iz Teslića, zahvalio je za odlikovanje jer to znači da se neko sjeća za šta je njegov brat poginuo, za Republiku Srpsku.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da se ova lokalna zajednica ponaša odgovorno prema porodicama poginulih boraca, pružajući svaku pomoć, stambenim zbrinjavanjem, zapošljavanjem članova porodica poginulih boraca, kao i izgradnjom spomen-obilježja u svim mjesnim zajednicama.

“Isto tako svjesni smo činjenice da sva ta pažnja ne može nadoknaditi bol i patnju porodica koje su izgubile najmilije. Republika Srpska je sloboda svakog čovjeka i to je nešto neprocjenjivo i vrijedno. Zbog toga je važno da ih se uvijek sjećamo”, poručio je Zeljković i dodao da je 220 poginulih boraca ugradilo svoje živote u temelje Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Teslić Stanko Stanković rekao je da je BORS opredijeljen da, uz razumijevanje predsjednika Srpske, svi poginuli borci Vojske Republike Srpske budu posthumno odlikovani u narednom periodu.

“Ako izostane briga, onda i samo sjećanje gubi na značaju. Zbog toga moramo brže i energičnije preći sa riječi, izražavanja saučešća, odavanja počasti i pošte na rješavanje konkretnih problema ovih ljudi. Tek tako ćemo se na potpun način odužiti poginulim saborcima i njihovim porodicama”, poručio je Stanković.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/celinac-dodijeljena-odlikovanja-za-14-poginulih-boraca/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])