Vrtić u Kotor Varošu zbog incidenta pod stručnim nadzorom

Objavljeno: 4. 10. 2017 u 12:24h

Nakon što je vaspitačica u vrtiću “Larisa Šugić” u Kotor Varošu, prema tvrdnjama roditelja, natjerala dva petogodišnjaka da goli čiste toalet jer su mokrili pored toalet šolje, Ministarstvo prosvjete i kulture RS zatražilo je od Republičkog pedagoškog zavoda da sprovede vaspitno-stručni nadzor u obdaništu.

Direktor Zavoda Predrag Damjanović rekao je juče da dopis iz Ministarstva još nije stigao na njihovu adresu.

“Čim dobijemo dopis sprovešćemo vaspitno-stručni nadzor u ovom vrtiću”, rekao je Damjanović.

Incident u ovoj predškolskoj ustanovi desio se prošle sedmice, a prema riječima oca jednog od dječaka Dragana Đekanovića, vaspitačica Slavica Lujić je dječake koji su mokrili pored NjC šolje natjerala da je goli čiste zato što su je zaprljali. Đekanović i njegova supruga su za ovaj slučaj saznali kada im je sin po povratku iz vrtića ispričao kako je bio kažnjen. On je ispričao da su direktor i vaspitačica drugi dan na njihovo pitanje o ovom slučaju potvrdili sve što je dječak ispričao.

Direktor vrtića Mladen Tepić rekao je da su inspekcijske posjete dobrodošle i dodao da je započeo proceduru u vezi sa pokretanjem disciplinskog postupka u vrtiću.

“Vaspitačica je na godišnjem odmoru. Po zakonu prvo treba da pokrenemo inicijativu da bude utvrđeno da li postoji povreda radnih dužnosti i uzete izjave. Nakon toga direktor donosi rješenje ukoliko ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka”, rekao je Tepić.

Na naše pitanje da li je tačno da je vaspitačica koja je ranije suspendovana jer je galamila na mališane u vrtiću, dobila otkaz, Tepić je kazao da joj je istekao ugovor o radu.

Vaspitačica je, prema tvrdnjama roditelja, toliko galamila na djecu da oni nisu smjeli ući u vrtić kada ona radi.

Izvor: Glas Srpske / Autor: M.L.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vrtic-u-kotor-varosu-zbog-incidenta-pod-strucnim-nadzorom/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])