Suđenje Amelu Sejfoviću: Preko interneta kupio dva pancirna prsluka

Objavljeno: 4. 10. 2017 u 18:32h

Amel Sejfović (28) kupio je dva pancirna prsluka od Ajdina T., koji ga je i prepoznao, stoji u zapisniku dostavljenom Kantonalnom sudu u Sarajevu, gdje se Sejfoviću i ekipi sudi za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži.

Tokom tog razbojništva, izvedenog 5. novembra 2015. godine, pljačkaši su, pucajući na zaštitare, pogodili i ubili biciklistu Kemu Bašića.

Ulaganjem materijalnih dokaza juče je nastavljeno suđenje Sejfoviću, a koji je nedavno uhapšen nakon bjekstva iz sarajevskog zatvora, i drugima.

Tužilac Dragan Slijepčević je počeo s ulaganjem dokaza u sudski spis, nakon što se ni ovoga puta u sudnici nije pojavilo dvoje svjedoka, a oboje su, navodno, na privremenom radu u inostranstvu. Tako su u spis, uz ostalo, uloženi zapisnici o uviđaju nakon pljačke, foto-dokumentacija obdukcije ubijenog bicikliste, ali i dokazi o kupoprodaji pancira i automobila alfa romeo, koji su korišteni u pljački.

Sudu je dostavljen i zapisnik o prepoznavanju osoba u MUP-u, u kojem je navedeno kako je Ajdin T. prepoznao Sejfovića, kojem je, u pratnji pet ženskih osoba, prodao dva pancirna prsluka. Alfa romeo, korištena tokom pljačke, kupljena je od Emira H., koji je prepoznao pet djevojaka koje su došle na primopredaju vozila, a navodno je upravo Sejfovićeva sestra Alma kupila taj automobil.

Sudu je priložena i foto-dokumentacija prepiske putem portala Olx.ba, na kojoj se vidi komunikacija o kupovini pancira. Osim Amela Sejfovića, optuženi su i Arif Hajradinović, Alma Sejfović, Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota i Samir Baltić.

Trojicu pljačkaša je, kako stoji u optužnici, do Rustempašine ulice na Ilidži dovezla Alma Sejfović. Maskirani i naoružani su upali u banku i ukrali oko 300.000 KM. Nastavak suđenja u ovom slučaju predviđen je za 11. oktobar. Sejfović je, podsjetimo, nedavno pobjegao iz zatvora, a potom je uhapšen kod Visokog.

Iz Opštinskog suda u Sarajevu potvrđeno je juče da je za dva mjeseca produžen pritvor šestorici osumnjičenih za pomaganje Sejfoviću tokom bjekstva iz zatvora.

Izvor: Nezavisne/Dragan Sladojević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-amelu-sejfovicu-preko-interneta-kupio-dva-pancirna-prsluka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])