Dragan Bajić, trener Igokee: Košarkaši me vole uprkos psovkama!

Objavljeno: 29. 9. 2017 u 15:13h

Dragan Bajić, trener Igokee postao je prepoznatljiv kao trener koji često na tajm autima na brutalan način kritikuje svoje igrače, međutim, kako on kaže uprkos tome ima fenomenalan odnos sa svojim igračima.

Nije rijetkost da se Bajić na tajm-autu svojim igračima obraća grubim riječima, prijeti im neisplaćivanjem plate, čak i fizičkim obračinima, međutim, sve to je dio uobičajenog folklora, kaže ovaj uspješni trener.

“Sve što radim na tajm-autu činim u dogovoru sa svojim igračima kako bih zadovoljio one koji sjede u svojim foteljama, čekaju da ja nešto kažem pa to objave, a onda neki drugi to komentarišu na razne načine. Čini mi se da se mnogi ljudi liječe sa tim, a ne znaju da postoje druge ustanove za liječenje. Tvrdim da imam fenomenalan odnos sa igračima, oni me vole kao oca, a ja njih kao svoju djecu i na to sam ponosan”, rekao je Bajić.

Svaki put kada je preuzeo Igokeu Bajić je sa ovim timom napravio malo čudo, titule i trofeji Kupa BiH se podrazumijevaju, a kada je u putanju ABA liga Aleksandrovčani su često bili hit sezone. U sezoni 2012/2013 bili su prvi u regularnom dijelu sezone, a prošle godine, uprkos najavama o borbi za opstanak, zauzeli su peto mjesto. Bajić kaže da u predstojeću sezonu regionalnog takmičenja njegov tim ulazi sa sličnim ambicijama.

“Klub smo sa jednim od najmanjih budžeta u ABA ligi i svakako nam je osnovni cilj opstanak, a s obzirom na to da je liga skraćena, biće zaista teško doći do toga. Stav uprave je da se napravi kontinuitet igranja u regionalnom takmičenju i da Igokea postane stabilan klub u regionu. S obzirom na sve ono što smo radili u prethodnim godinama mislim da smo na dobrom putu, a svakako ćemo i ove sezone učiniti sve da ostanemo na tom putu, odnosno da opet mnogim favoritima pomrsimo račune i zauzmemo što bolju poziciju, ukoliko nam se ukaže šansa za to”, rekao je Bajić.

Za novu sezoni Igokea je značajno promijenila tim, zadržala je okosnicu sa kapitenom Vukjom Radivojevićem, Miloševićem, Šibalićem i Rikićem a u klub su došli Desmond Vašington, Nikola Gajić, Stefan Glogovac, Marko Ljubičić, Nikola Jevtović i Aleksandar Ponja vić. Uz još jedno vanserijsko pojačanje koje najavljuju u Igokei, Aleksandrovčani će, kaže Bajić, ponovo imati kvalitetnu ekipu u odnosu na budžet.

“Zadovoljan sam kvalitetom tima, energijom koju imamo, međutim, očigledno je da nam nedostaje vremena kako bismo uklopili sve kockice. Neke stvari ispravljamo u hodu i pokušaćemo što spremniji dočekamo početak lige. Imamo zaista težak start, igramo protiv Olimpije, Budućnosti i Cedevite u prva tri kola i ukoliko iz ovih mečeva izvučemo jednu pobjedu ja ću biti prezadovoljan”, dodao je Bajić.

Kao ekipe koje figuriraju za vrh tabele Bajić vidi Crvenu zvezdu, Budućnost i Cedevitu, međutim, dodaje da je liga izuzetno izjednačena.

“Ova tri tima sigurno s obzirom da imaju i najozbiljnije budžete figuriraju za sam vrh tabele i moja je procjena da će se između njih odlučivati o tituli. Međutim, sasvim sam siguran da oni nigdje neće doći lako do pobjede jer u ovoj sezoni ima zaista mnogo kvalitetnih ekipa u ligi. Takmičenje će biti mnogo izjednačenije u odnosu na prošlu sezonu i velika će se borba voditi za opstanak u ligi, siguran sam sve do posljednjeg kola”, dodao je Bajić.

Formiranje druge ABA lige ističe Dragan Bajić odlična je stvar za košarku, međutim, očekivao je više kvalitetnijih timova.

“Podržavam tu ideju, već sam to govorio u više navrata jer će mnogo više klubova imati priliku da igra kvalitetne mečeve, a i da se bori za ulazak u prvu ABA ligu. Ono što sam očekivao je da se više kvalitetnih timova priključi ovoj ideji, prije svega nekih renomiranih klubova iz Makedonije, ali šta je tu je,vjerovatno će u narednom periodu uvidjeti značaj ovog takmičenja.”

Mladi moraju biti strpljivi

Iako je nekoliko juniora priključio prvom timu, trener Igokee Dragan Bajić ističe da trenutno niko od njih ozbiljno ne konkuriše za seniorski sastav, međutim, dodaje da se o njima vodi posebna pažnja.

“Postoje određeni procesi koji se moraju proći i sa ovim igračima se u Akademiji KK Igokea radi vrlo temeljno. Oni će stasavati kroz Igokeu dva i kroz Omladinsku ABA ligu koja je za njih odlična jer će igrati sa  najkvalitetnijim vršnjacima iz regiona. U njihovim godinama moramo biti oprezni, i čim se ukaže neka prilika sigurno ćemo im dati šansu i minute u seniorskom timu”, jasan je Bajić.

Dorel Rajt moguće pojačanje

Amerikanac Dorel Rajt (31 godina, 206 centimetara), je moguće pojačanje Igokee za narednu sezonu. Riječ je o krilnom centru, koji je nekada nosio dres Majamija, Goden Stejta, Portlanda, a pokušao je da se nametne u Los Anđeles Klipersima, klubu za koji će u narednom periodu igrati srpski plejmejker Miloš Teodosić.

Rajt je odličan skakač, a može da igra poziciju krila i odlikuje ga vrlo dobar šut za tri poena.

Izvor: blic.rs / Autor: Bojan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dragan-bajic-trener-igokee-kosarkasi-me-vole-uprkos-psovkama/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])