Direktor firme Dunav komerc banku ojadio za 737.000 maraka

Objavljeno: 29. 9. 2017 u 12:49h

Direktor banjalučke firme “Dunav komerc” Goran Bojanić (46) iz Mrkonjić Grada prijavljen je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio banku iz Sarajeva za 737.000 maraka, a nezakonito zaradio 340.000 KM.

Nezvanično saznajemo da je Bojanić navodno nezakonito prisvojio vozila koja su bila predmet ugovora o zalogu sa bankom.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da ga terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

“Osumnjičeni G. B. je prekršio zakon i pravila poslovanja u odnosu na raspolaganje, korišćenje i upravljanje imovinom suprotno ugovoru o finansiranju pokretnina i ugovoru o zalogu koje je preduzeće, gdje bio direktor, zaključilo sa bankom iz Sarajeva. Osumnjičeni je otuđio založena sredstva i tako preduzeću čiji je direktor pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 340.000 KM, a banku iz Sarajeva oštetio za oko 737.000 maraka”, saopštili su iz policije ne navodeći detalje.

Na brojeve telefona firme “Dunav komerc” juče se niko nije javljao.

Policija u Zvorniku podnijela je izvještaj protiv predsjednika Udruženja penzionera Zvornik Spasana Miloševića jer je zloupotrebom ovlašćenja oštetio Udruženje za 52.320 maraka.

“Osumnjičeni S. M. iz Zvornika je izdao u desetogodišnji zakup dio poslovnog prostora koji je ustupljen Udruženju po cijeni koja je znatno niža od realne cijene koju je utvrdio vještak. Tako je načinio štetu koja se ogleda u razlici između procijenjene i naplaćene zakupnine za period trajanja ugovornog odnosa”, rekli su u policiji.

Komentar Miloševića nismo uspjeli da dobijemo jer se na telefonske pozive u Udruženju penzionera Zvornik niko nije javljao.

Izvor: Glas Srpske / Autor: N.T.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/direktor-firme-dunav-komerc-banku-ojadio-za-737-000-maraka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])