Odlazak legende: Preminuo Hju Hefner u 91. godini (Foto)

Objavljeno: 28. 9. 2017 u 11:23h

Osnivač čuvenog magazina za muškarce “Plejboj” Hju Hefner preminuo je u 91. godini.

Kako ističe britanski “Gardijan”, Hefner je preminuo prirodnom smrću.

Njegov sin, Kuper izjavio je da mu je otac vodio izuzetan i uticajan život, kao svojevrsni medijski i kulturni pionir i predvodnik nekih od najznačajninijih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena, poput slobode govora, ljudskih prava i seksualnih sloboda.

“Uspio je da definiše stil života koji leži u srcu “Plejboja”, jednog od najprepoznatljivijih i najistrajnijih brendova u istoriji”, rekao je.

Društvenim mrežama ubrzo su se proširile brojne poruke podrške porodice i osvrti na sve ono što je Hefner donio svijetu u kojem je živio.

List “Plejboj” postao je ubrzo poznat po svojim sadržajima seksualno eksplicitnog karaktera, a malo je poznato da je prvi intervju za njega dao muzičar Majls Dejvis. Nakon toga ređali su se ekskluzivni intervjui sa Fidelom Kastrom, Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandonom i drugim kultnim ličnostima tog doba.

Njegov sin Kuper je napisao:

“Moj otac je živio izvanredan, značajan život kao medijski i kulturološki pionir. Bio je vodeći glas iza mnogih važnih društvenih i kulturnih pokreta našeg doba, koji su se ticali slobode govora, ljudskih prava i seksualne slobode. Definisao je životni stil i etiku našeg brenda, jednog od najprepoznatljivijih i najdugovječnijih u našoj istoriji. Nedostajaće svojoj djeci, meni, Kristi, Dejvidu i Marstonu, kao i supruzi Kristal.”

Hefner, koji je bio zadužen za izgled svojih zečica bio je poznat kao veliki ženskaroš, ali i filantrop i veteran Drugog svjetskog rata.

Hefner je “Plejboj” osovao 1953. godine, a kancelarija mu je bila kuhinja. Za prvi broj uzeo je kredit, prodao namještaj i pozajmio novac od majke. Želio je da se časopis zove “Momačko veče”, ali je ipak odustao. Na naslovnoj strani je bila Merilin Monro, njena fotografija iz 1949. godine. Kako nije bio siguran da li će se drugi broj pojaviti na kioscima, prvi je štampao u 70.000 primjeraka, bez datuma.

Hju je rođen u Čikagu 1926. godine. Služio je u američkoj vojsci u Drugom svjetskom ratu, diplomirao na Univerzitetu u Ilinoisu i radio u poznatom “Eskvajeru” prije nego što je objavio prvo izdanje svog magazina. Ostao je upamćen i po svom motu koji je glasio “Život je kratak da biste živjeli tuđe snove”.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/odlazak-legende-preminuo-hju-hefner-u-91-godini-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot