Veliki potencijali RS u oblasti turizma

Objavljeno: 27. 9. 2017 u 20:25h

Republika Srpska ima velike potencijale u oblasti turizma, rekao je danas savjetnik ministra trgovine i turizma Srpske Aleksandar Đurić.

Đurić je novinarima u Banjaluci, tokom obilježavanja Svjetskog dana turizma, rekao da je ovo prilika da se kaže u kom pravcu se ide i šta su trendovi u savremenim turističkim tokovima. On je naveo da je ove godine zvanična tema obilježavanja Svjetskog dana turizma “Održivi turizam kao instrument razvoja”, koja treba da valorizuje sve potencijale sa kojima se raspolaže, a da nijednog trenutka ne ostavi negativne tragove, prije svega na prirodno i kulturno okruženje.

Đurić je rekao da se u Srpskoj u posljednje vrijeme aktuelizuje i medicinski turizam, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, radi uvezivanja svih zdravstvenih stručnjaka, javnih i privatnih ustanova, da bi se mogla ostvariti konkurentnost i bolji rezultati.

Ostoja Barašin, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Banjaluka, koja je dobitnik nagrade za evropski kvalitet, rekao je da je to nagrada za kvalitet, što podrazumijeva primjenu međunarodnih standarda kvaliteta, međunarodna i regionalna učešća u promociji turističkih ponuda i sve drugo što je vrednovao komitet za tu nagradu iz Oksforda.

“Nagrada, koja je dobijena krajem jula, potvrđuje kvalitet svega što smo do sada radili, kao i naše opredjeljenje da i dalje idemo u tom smjeru. To je ujedno i nagrada turizmu Banjaluke”, naglasio je Barašin.

On je naveo da Banjaluka, prema obimu dolazaka i noćenja turista, kao i prema obimu turističke ponude spada u vodeće turističke destinacije u Srpskoj i da će to dalje i biti.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je da je u okviru teme održivog turizma, pod kojom se i obilježava Svjetski dan turizma, predstavljena destinacija Pecka, pored Mrkonjić Grada koja je postala održiva u posljednje tri godine.

“To je zajednički projekat Turističke organizacije Srpske, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Udruženja “Zelene staze”. Za prethodne tri godine uređena su tri izvora Sane, koji su najveći izvor pitke vode u Evropi, uređene su šetačke staze, jedna stara škola je preuređena u smještajni kapacitet. Ova destinacija je jako pogodna i za organizovanje škole u prirodi”, navela je Jovanovićeva.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma prikazani i prigodni filmovi, a promovisana je i monografija “Vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/veliki-potencijali-rs-u-oblasti-turizma/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])