Spasena Ruskinja na planini Maglić

Objavljeno: 26. 9. 2017 u 18:55h

Turistkinja iz Rusije T.O. (33) pronađena je na planini Maglić, u mjestu Prijevor, na samoj granici sa Crnom Gorom, nakon što se izgubila dok se s grupom turista vraćala sa Trnovačkog jezera.

Ruskinju su u tri časa ujutro na Prijevoru pronašli pripadnici fočanske policije i članovi Speleospasilačke službe Republike Srpske, Stanice Foča.

“Bila je iscrpljena i prehlađena, a i te kako se obradovala kada nas je vidjela”, priča Miloš Jakić, član Speleospasilačke službe.

Njen nestanak su sinoć radniku Nacionalnog parka Sutjeska prijavili planinari, drugari nestale Ruskinje, čiji su inicijali J.B. (28), državljanin Ukrajine, i L.M. (28), državljanka Rusije. Oni su naveli da su izgubili svaki kontakt sa T.O. kada su zajedno planinarili u predjelu Trnovačkog jezera na planini Maglić. Policijska patrola je odmah u saradnji sa pripadnicima Speleospasilačkog društva krenula u potragu.

“Čim nam je policija javila, nas pet članova Društva se okupilo i krenulo terenskim vozilom na mjesto gdje je djevojka zadnji put viđena. Njeni drugari su nam pojasnili da je dogovor bio da ona tu ostane jer se više nije mogla penjati a da se oni popnu na vrh Maglića. Ali, po povratku nije je bilo tu”, priča Jakić.

Kada su je pronašli, T.O. je bila uplašena i promrzla jer su vremenske prilike bile nepogodne, padala je kiša i bila je velika magla. Pružena joj je pomoć, te su se svi bezbjedno vratili na Tjentište.

Izvor: Nezavisne/Renata Milić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/spasena-ruskinja-na-planini-maglic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot