BiH spremna za veliku NATO terensku vježbu

Objavljeno: 24. 9. 2017 u 15:00h

Na području Tuzle od 25. do 29. septembra biće održana terenska vježba za upravljanje posljedicama kriznih situacija u kojoj će učestvovati više od 1.200 učesnika iz 34 NATO savezničke i partnerske zemlje.

Ekipe iz ovih zemalja vježbaće mehanizme za reagovanje u situacijama katastrofe s ciljem da poboljšaju sposobnost efikasne saradnje u hitnim situacijama, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ovo je prilika za NATO i partnerske zemlje da poboljšaju međusobnu operativnost u širokom rasponu operacija, uključujući spašavanje od poplava, urbano pretraživanje i spašavanje, te zaštitu u slučaju hemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih prijetnji.

Vježbu pod nazivom “BiH 2017” organizuju Evroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe /EADRCC/ i Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Ovo je 70. terenska vježba koju sprovodi EADRCC od 2000. godine, a prvi put domaćin vježbe je BiH.

Vježba će zvanično biti otvorena sutra u 10.30 časova, a glavna terenska vježba biće održana 27. i 28. septembra.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih-spremna-za-veliku-nato-terensku-vjezbu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot