Miroslav Ilić uhapšen u Laktašima: U stanu krio automatske puške i bombe

Objavljeno: 23. 9. 2017 u 14:13h

Miroslav Ilić (53) iz Laktaša uhašen je nakon što je policija pretresla njegov stan u toj opštini i pronašla te zaplijenila veću količinu oružja i municije za koje nije imao dozvolu.

Kako saznajemo, zaplijenjene su dvije automatske puške, puška “M48”, pištolj, tri ručne bombe i više komada municije, kao i četiri okvira za automatsku pušku i jedan za pištolj.

U Policijskoj upravi Banjaluka su, navodeći inicijale, rekli da će oduzeto i deponovano oružje poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“Osumnjičeni se tereti za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija” – rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

O ovom slučaju obaviješteno je i Okružno tužilaštvo Banjaluka, kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Sličan slučaj zabilježen je i protekle sedmice u Golešima kod Banjaluke kada je u kući Milenka Grmuše pronađena veća količina vojne opreme i naoružanja.

Tada su zaplijenjeni mitraljezi “M53” i “češka zbrojovka AD”, puškomitraljez “M72”, automatska puška “AB2”, automatska puška “tomson”, dvije automatske puške “špagin”, te dvije automatske puške “MP40” takozvani šmajser.

Osim toga, zaplijenjeni su poluautomatska puška sa bajonetom, dvije puške “M48” i puška “G41 duks”, te lovački karabin, poluautomatska puška “papovka”, puška takozvana “talijanka”, poluautomatski snajper “zastava M76”, automatska puška “AB”, kao i puška ručne izrade i dva automatska pištolja, pištolj – “škorpion” i “crvena zastava”.

Izvor: Glassrpske/Nevena Bunić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/miroslav-ilic-uhapsen-u-laktasima-u-stanu-krio-automatske-puske-i-bombe/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot