Olujno nevrijeme pogodilo Trogir, jaka kiša u Šibeniku (Foto)

Objavljeno: 19. 9. 2017 u 17:24h

Olujno nevrijeme zahvatilo je šire područje Trogira u Dalmaciji, a, osim kiše, povremeno je padao i led prečnika do dva centimetra.

Pijavica je oštetila tamošnje brodogradilište, a vtrlog je srušio dio krova i oštetio brojne parkirane automobile. Nije poznato da li je u nevremenu bilo povrijeđenih, prenose hrvatski mediji. Divovski “shelf cloud” nadvio se jutros nešto prije podne nad šibenskim područjem i donio velike padaline.

Kako javlja Šibenski portal, na Žirju je u kratkom vremenu pao oko 21 litar kiše po kvadratnom metru.  Jaka kiša zahvatila je i vodičko područje, ostrvo Brač, područje Drniša i Hrvaca, a danas i sutra u mnogim krajevima su najavljene visoke količine padavina.

Upozorenje najvišeg stepena izdato je za sjeverni i srednji Jadran, za gorsku Hrvatsku i unutrašnjost Dalmacije. Meteorolog Tea Blažević rekla je medijima da se na ovom području očekuje još pijavica, grmljavine, obilne kiše i bujičnih poplava.

Kiša pada u većem dijelu Hrvatske, posebno duž Jadrana, što bi u narednim časovima moglo izazvati nove bujične poplave.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/olujno-nevrijeme-pogodilo-trogir-jaka-kisa-u-sibeniku-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])