Nove hirurške usluge u JZU Bolnica Gradiška

Objavljeno: 12. 9. 2017 u 10:23h

JZU Bolnici Gradiška počela je sa pružanjem specijalnih hirurških usluga iz oblasti abdominalne hirurgije svim osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

U skladu sa potpisanim Aneksom Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa prilikom pružanja bolničkih zdravstvenih usluga osiguranim licima sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS, uz saglasnost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, po prvi put na teritoriji Republike Srpske, omogućeno je pravo pacijentima da dobiju vrhunske hirurške usluge koje u JZU Bolnici Gradiška izvodi asist.dr sci.med. Aleksandar Gluhović, ekspert iz abdominalne hirurgije iz Novog Sada. Operacije se izvode korištenjem prostornih i kadrovskih resursa JZU Bolnice Gradiška uz aktivno učešće hirurškog i anesteziološkog tima JZU Bolnice Gradiška.

Vrste operativnih zahvata koje se izvode u ovom programu:

  • radikalne operacije tumora želuca i gornjeg abdomena,
  • složene operacije na žučnim kanalima,
  • radikalne operacije na pankreasu,
  • radikalne operacije uznapredovalih tumora male zdjelice (abdominalne, ginekološke i urološke etiologije),
  • operacije kod proširenog karcinoma debelog crijeva i
  • laparaskopske operacije debelog crijeva.

Procedura dobijanja saglasnosti Fonda zdravstvenog osiguranja RS za dobijanje saglasnosti za neki od operativnih zahvata:

Pacijent se javlja na pregled u hiruršku ambulantu JZU Bolnice Gradiška gdje se obavlja prvi fizikalni pregled i obavlja uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, Pacijenta i medicinsku dokumentaciju pregleda tročlana komisija hirurga JZU Bolnice Gradiška (Članovi Komisije: Azarić dr Zoran, Sredić dr Aleksa, Milivojac dr Aleksandar, Potkonjak dr Predrag, Prim.dr Branislav Kukić, Manojlović dr Mirko i asist.dr sci.med.Aleksandar Gluhović), ukoliko se komisijski utvrdi da pacijent ima indikaciju za neki od operativnih zahvata, medicinska dokumentacija se upućuje u Fond zdravstvenog osiguranja RS, gdje se odlučuje o davanju saglasnosti za operativni zahvat.

Sve preciznije informacije mogu se dobiti u hirurškoj ambulanti JZU Bolnice Gradiška (tel: 051-810-634) i upravi JZU Bolnice Gradiška (tel: 051-810-602).

Banjaluka.com

Broj pregleda: 7124

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nove-hirurske-usluge-u-jzu-bolnica-gradiska/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])