Hrvatsko “prokletstvo” traje, Rusija u četvrtfinalu!

Objavljeno: 11. 9. 2017 u 10:22h

Košarkaši Rusije plasirali su se u četvrtfinale Evrobasketa pošto su u “Sinan Erdem Areni” deklasirali selekciju Hrvatske rezultatom – 101: 78.

Hrvati od 1995. i silaska s postolja nemaju nijednu medalju, a neće je imati ni ove godine.

Izabranici Aleksandra Petrovića držali su se do prvog poluvremena i bili ravnopravni protivnik, ali su Rusi u nastavku meča potpuno preuzeli inicijativu i kontrolisali igru do kraja meča.

Hrvatska nije mogla da odgovori na sjajne napade “Zbornaje” predvođene nevjerovatnim Švedom, dok na drugoj strani Bogdan Bogdanović nije mogao sam protiv prejake Rusije.

I kada su Hrvati pokušavali da se približe Rusima, oni su uspješno odbijali i povećavali prednost.

U posljednjem kvartalu Hrvati nisu imali rješenja u napadu i Rusi su vodili sa +20. Rapoloženi su bili skoro svi igrači ’Zbornaje’ dok su izabranici ’Ace trice’ jedva čekali kraj ove agonije.

U pobjedničkom sastavu istakao se sjajni Aleksej Šved sa 27 poena i 12 asistencija, za ukupan indeks 32.

Pratili su ga Kulagin sa 14 poena, Zubkov sa 13, kao i Timofej Mozgov sa deset postignutih poena.

U selekciji Hrvatske Bogdanović je upisao 28 poena, dok su još dvocifreni bili Dario Šarić sa 13 i Luka Žorić sa 11 poena.

Selekcija Rusije igraće protiv reprezentacije Grčke koja je savladala Litvaniju.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hrvatsko-prokletstvo-traje-rusija-u-cetvrtfinalu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])