Pomoć porodici malog Milana u iznosu od 2.000 km

Objavljeno: 6. 9. 2017 u 12:02h

Vlada Republike Srpske uplatiće u narednim danima 2.000 KM pomoći porodici dječaka Milana Cerovca iz Doboja koji se liječi od leukemije na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Banjaluci, najavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Bogdanić je, nakon što je sa rukovodstvom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske posjetio dječaka, rekao novinarima da liječenje na ovom odjeljenje Klinike za dječije bolesti ide u dobrom pravcu.

On je naveo da će Ministarstvo stupiti u kontakt sa Centrom za socijalni rad u Doboju da bi razmotrili mogućnost da se porodici Cerovac pomogne ne samo danas, već i ubuduće.

“Potrebno je da u narednom periodu učinimo sve da pomognemo ovoj porodici da imaju normalne uslove za život i da se roditelji zaposle”, istakao je Bogdanić.

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je novinarima da svi pacijenti u ovom centru, pa i dječak Milan Cerovac, imaju najbolju dijagnostiku i terapiju, pažnju osoblja i uslove smještaja.

On je naveo da poslovodstvo Centra zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske radi na izgradnji jednog od najboljih reprezentativnih kliničkih centara u regionu.

“Osim ovih objekata koje gradimo, radimo i na usavršavanju ljekarskog kadra u inostranstvu”, istakao je Đajić.

Načelnik Klinike za dječije bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske Vladimir Mirošljević kaže da se na Odjeljenju hematoonkologije trenutno na liječenju nalazi osmoro djece koja su oboljela najčešće od malignih bolesti.

Mirošljević je naglasio da je Cerovac došao na Kliniku u teškom stanju, a da je trenutno njegovo zdravstveno stanje stabilno i da je u toku liječenje.

Liječenje, koje bi poboljšalo dječakovo stanje, moglo bi da potraje i nekoliko godina. Četvoročlanoj porodici Cerovac iz Osječana kod Doboja potrebna je pomoć jer žive od 35 KM dječijeg dodatka, a roditelji dječaka Vasilija i Dalibor su nezaposleni.

Vasilija Cerovac apelovala je da svi ljudi dobre volje pomognu njenoj porodici i trogodišnjem sinu Milanu koji se u UKC liječi od leukemije.

Vasilija, koja uskoro treba da se porodi, juče je otpuštena iz UKC Srpske gdje je bila uz sina.

“Porodiću se u Doboju, a sina će posjećivati suprug. Ja ću čuvati drugog sina koji ima pet godina”, istakla je Vasilija.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pomoc-porodici-malog-milana-u-iznosu-od-2-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot