Policija ispitala načelnika Teslića

Objavljeno: 6. 9. 2017 u 19:27h

Dva sata na ispitvanju je proveo načelnik opštine Teslić Milan Miličević u sjedištu Uprave kriminalističke policije. Iz MUP, za ATV su potvrdili da, UKP uz nadzor Okružnog javnog tužilaštva Doboj, vodi istragu vezano za nepravilnosti u radu Odjeljenja administrativne službe opštine Teslić.

Nezvanično, Miličević je ispitan u svojstvu osumnjičenog u okviru istrage o nezakonitostima i zloupotrebama u vezi sa naplatom parkinga u Tesliću. Sam Miličević nije bio mnogo riječit po završetku ispitivanja.

“Istražni organi rade svoj posao i ja nemam nikakav problem s time. Potpuno sam relaksiran, treba to da rade. Nije baš primjereno davati bilo kakve izjave za proces koji je u fazi istrage. Dakle na kraju, kad se sve okonča, podvuče crta, moći ćemo o tome razgovarati. Još jednom ponavljam organi treba da rade svoj posao i ja im zaista vjerujem”, poručio je Miličević.

Postoje osnovi sumnje da je Miličević znao da su pojedini službenici opštine Teslić umiješani u malverzacije sa naplatom parkinga, ali da ništa nije učinio kako bi to spriječio. Krajem avgusta inspektori UKP-a uhapsili su Sinišu Gavrića, šefa Parking službe u Tesliću, zbog sumnje da je počinio krivična djela pronevjere i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Na teret mu se stavlja da je, posredstvom određenih ljudi, u posljednjih pet godina izrađivao i prodavao falsifikovane kartice za parking na kojima je opština Teslića oštećena za oko 100.000 KM.

Zbog ispitivanja u policiji Miličević nije bio na sastanku SZP, pa je njegov kolega Branislav Borenović stao u njegovu odbranu. Kaže da je sve maslo ministra zdravlja Dragana Bogdanića.

“U policiji daje izjavu, za nešto što već mjesecima radi čovjek koji se treba baviti zdravstvom, a ne policijskim poslovima, ministar zdravlja Bogdanić. I on danas daje izjavu, kolega Milečević, vezano za neke parking karte u iznosu od nekoliko hiljada konvertibilnih maraka i ponavljam ne želim uopšte da se miješam u rad pravosudnih institucija RS, ali postavljamo pitanje kako je moguće da nikad niko iz policije iz Tužilaštva RS nije pozvao Dodika i njegove ključne ljude da daju odgvor na krivične prijave koje smo mi zajedno podnosili, a bilo ih je na desetine”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić i predsjednik opštinskog odbora SNSD-a u Teslicu, odgovara, SZP nije uopšte reagovao na naše prozivke za vikend. Ako se utvrdi da nije kriv, Miličević nema razloga za brigu.

“Mislim da je nekorektno od gospodina Borenovića u toku, ako se provode istražne radnje, da utiče na rad državnih institucija. Ako neko nije kriv, nema razloga za brigu. Ako je uradio nešto, što nije u redu, što nije u skladu sa zakonom svakako će snositi odgovornost”, kaže Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Miličević je prije dvije godine formirao internu komisiju koja je provjerila poslovanje parking službe. Komisija je utvrdila da je u periodu od 2013. do 2015. godine opština na parking kartama imala manjak od 34.000 KM. Izvještaj o tome je dostavljen Miličeviću, ali u MUP RS kažu da je on to ignorisao i tako omogućio osumnjičenima da nastave sa nezakonitim aktivnostima, zbog čega se i sam našao pod istragom.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/policija-ispitala-nacelnika-teslica/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])