Radnik trezora ukrao 270.000 KM

Objavljeno: 5. 9. 2017 u 11:03h

Radnik u trezoru Nove banke, filijale u Zvorniku, Srđan Cvjetinović (40) iz Osmaka kod Bijeljine osumnjičen je da je pronevjerio 270.000 maraka, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, Cvjetinović je novac krao iz trezora banke u više navrata u manjim iznosima tokom 2014. godine.

“Pošto je bio zadužen za trezor i blagajnu, on je imao neograničen pristup novcu. Osim toga, vodio je i poslovne knjige o stanju u blagajni i trezoru pa je s ciljem prikrivanja malverzacija uvijek pisao da ima novca više nego što ga je bilo”, rekao je izvor blizak istrazi.

Prema riječima ovog izvora, nelegalne radnje osumnjičenog otkrivene su tokom vanredne kontrole trezora kada je utvrđen manjak.

Iz Policijske uprave Zvornik, navodeći  inicijale, potvrdili su da su Cvjetinovića prijavili bijeljinskom Okružnom tužilaštvu zbog pronevjere novca.

“Osumnjičenog S. C. osim za pronevjere teretimo i za  falsifikovanje ili uništavanje službene isprave. Teretimo ga da je tokom 2014. godine iz trezora banke u kojoj je radio u Zvorniku nezakonito prisvojio povjereni novac. Sačinjavao je netačne dnevne izvještaje o stanju novca u trezoru i blagajni. U te izvještaje unosio je neistinite podatke i ovjeravao ih pečatom banke koji je dužio”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U Novoj banci su istakli da ne mogu da komentarišu istragu.

“Osigurani smo od takvih prevara tako da banka, a ni klijenti nisu oštećeni. Više informacija ne možemo da govorimo jer istragu sprovodi policija”, rekli su u Novoj banci.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/radnik-trezora-ukrao-270-000-km/||claudebot