Uhapšene još dvije osobe koje su pomagale Sejfoviću u bjekstvu

Objavljeno: 4. 9. 2017 u 19:11h

Na području Zeničko-dobojskog kantona uhapšene su još dvije osobe koje su pomagale Amelu Sejfoviću u bjekstvu iz KPZ Sarajevo.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal Klix.ba potvrđeno je da su na području ZDK uhapšene dvije osobe za koje se sumnja da su pomagale u bjekstvu Sejfovića iz KPZ Sarajevo. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo uhapšene osobe biće predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osim ove dvojice uhapšena su četiri lica zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) “Miljacka” u Sarajevu nakon bjekstva zatvorenika Amela Sejfovića i oni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u Sarajevskog kantona biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić rekla je da su ova lica osumnjičena za krivična djela omogućavanje bjekstva licu kome je oduzeta sloboda i protivzakonito oslobađanje lica lišenog slobode. MUP Kantona Sarajevo dobio je dojavu juče u 14.30 časova da je Amel Sejfović pobjegao iz KPZ “Miljacka” u 14.25.

Potom su, prema nalogu i pod nadzorom Tužilaštva, policijski službenici kantonalnog MUP-a, uz asistenciju pripadnika Sipe, obavili uviđaj u KPZ-u. Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, pretreseni su tri ćelije, ambulanta, svi ormarići koje koriste zaposleni KPZ-a, dva stana i dva automobila.

“Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenih koji su juče bili na poslu. U Sejfovićevoj ćeliji pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video-nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata”, dodaje se u saopštenju.

U naselju Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten tokom bjekstva, navode u Kantonalnom tužilaštvu. Sejfović je optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013. godine, te za pljačku Rajfajzen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić, prenio je portal Klix.ba.

Policija je izdala potjernicu za Sejfovićem u kojoj je navedeno da je visok oko 190 centimetara, krupne tjelesne građe, težak oko 110 kilograma, da ima dužu kosu koju veže u rep i obučen je u tamnu trenerku.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapsene-jos-dvije-osobe-koje-su-pomagale-sejfovicu-u-bjekstvu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])