Doboju prijeti nestašica vode

Objavljeno: 4. 9. 2017 u 20:06h

Doboju prijete restrikcije u snabdijevanju vodom. Ovako ozbiljnu situaciju nismo imali u posljednje dvije decenije, žale se u Vodovodu.

Ne bude li padavina u narednih sedam dana restrikcije su realna opcija. Povremene nestašice i probleme u vodosnabdijevanju Dobojlije su već osjetili. Pritisak je loš, toliko da mašine za veš ne mogu da rade.

Smanjivanjem pritiska balansiramo potrošnju da izbjegnemo restrikcije, priznaju u Vodovodu. Ne kriju da pojedine dijelove grada povremeno već ostavljaju bez vode. Kažu da nemaju izbora, jer nivo decenijama nije bio lošiji.

“Računa se da je po mjernim instrumentima ispod 1,60m kad je na toj dubini na nivou onda je veće alarmantna a sada je ispod te situacija, znači da mi maksimalnim naporima uspijevamo obezbijediti kakvu takvu potrošnju”, rekao je direktor AD Vodovod Doboj Živko Erceg.

Za sada trpe stanari viših spratova gdje je pritisak tokom dana posebno slab. Kiša koja je pala za vikend neće bitno da popravi stanje. U kritičnim dijelovima grada Vodovod interveniše i slanjem cisterni s vodom.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/doboju-prijeti-nestasica-vode/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot