Spriječena šteta: U Srpskoj ispaljeno 29 protivgradnih raketa

Objavljeno: 3. 9. 2017 u 13:35h

Javno preduzeće “Protivgradna preventiva Republike Srpske” saopštilo je da je juče na gradonosne oblake ispaljeno 29 raketa sa područja Bijeljine, Šamca, Pelagićeva i Ugljevika i da su štete od grada spriječene.

Iz ovog preduzeća saopšteno je da već 48 časova prate i dejstvuju na gradoopasnu oblačnost, a preksinoć je dejstvovano sa četiri rakete na području Srebrenice i Bratunca.

“Štete od grada su sprečene, a sa većeg broja protivgradnih stanica je javljena pojava jakih pljuskova i olujnog nevremena sa jakim vjetrom” – navode iz “Protivgradne preventive” i dodaju da i dalje prate situaciju i po potrebi su spremni za dejstvo.

Zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite je bio u punoj pripravnosti juče od 13 do 19 časova na teritoriji Brčko distrikta, gradova Banjaluka i Bijeljina, te opština Laktaši, Srbac, Prnjavor, Gradačac, Pelagićevo, Šamac, Donji Žabar, Ugljevik, Zvornik.

Dozvola za dejstvo je dobijena od Centra letnih informacija /FIC/ Banjaluka od 13.45 do 17.29 časova, a rakete su ispaljene na 3 najjača radarska odraza, sa zadovoljenim kriterijumima gradoopasnosti.

Od 15.40 do 16.35 časova dejstvovalo je 15 protivgradnih stanica i ispaljeno ukupno 29 protivgradnih raketa na teritoriji grada Bijeljina /devet stanica, 17 raketa/ i opština Šamac /dvije stanice, četiri rakete/, Pelagićevo /tri stanice, šest raketa/ i Ugljevik /jedna stanica, dvije rakete/.

“Samo sa pojedinih protivgradnih stanica opštine Gradačac i grada Bijeljina su dojavljene pojave sitnog kratkotrajnog grada u pljusku, dok je na većem broju stanica zabilježen izrazito jak vjetar, koji je pratio olujne procese koji su davali intenzivne pljuskove” – navedeno je u saopštenju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sprijecena-steta-u-srpskoj-ispaljeno-29-protivgradnih-raketa/||claudebot