Drama sa tužnim krajem: Srbija bez finala Evropskog prvenstva

Objavljeno: 3. 9. 2017 u 10:38h

Tako blizu, a tako daleko. Odbojkaši Srbije bili su nadomak finala Evropskog prventsva, međutim, ispustili protiv Nijemaca su vođstvo 2:0, te su poraženi.

Bila je to vrhunska odbojkaška drama sa tužnim krajem po četu Nikole Grbića, kojoj je u finišu nedostajalo odlučnosti, ali i doza sportske sreće, koja je ovog puta bila na strani protivnika.

Start sa mnogo samopouzdanja

Favorit je sa mnogo samopouzdanja ušao u meč i od prvog poena diktirao tempo. Kako je vrijeme odmicalo, Uroš Kovačević i društvo su povećavali prednost. Bilo je 5:3, pa 10:7, 17:12, zatim i 20:16. No, Nijemci su Nijemci i ne predaju se do posljednjeg poena. Tako je bilo i ovog puta. Smogli su snage da završnicu učine zanimljivom. Igralo se na razliku, a Srbija je do prvog seta stigla blokom.

Juriš na 11. odličje

Srpski odbojkaši su ostali bez zlata, ali sutra imaju priliku da osvoje 11. medalju na šampionatima Evrope. Bitka za bronzu zakazana je za 17.30 časova, a rival će biti Belgija, koja je u drugom polufinalu glatko poražena od Rusije (0:3).

Četa Andree Đanija u drugoj dionici je držala priključak do 5:5, a onda je krenuo “plavi uragan”. Brzo se Srbija odvojila na 8:5, tu prednost je održavala do 17:13, a zatim ubacila u brzinu više. Nedugo zatim na semaforu je pisalo 22:14, a ova dionica je zaključena sa više nego sigurnih 25:15.

I kada se očekivalo da Grbićevi izabranici potpuno “slome” protivnika, desilo se suprotno. “Panceri” su zaigrali mnogo bolje, kako u fazi napada, tako i odbrane. Sredinom seta su napravili sjajnu seriju, poveli sa 17:11 i više se nisu osvrtali.

Gdje je stala u trećem, Njemačka je nastavila u četvrtom setu. Povela je 5:2, ali su Srećko Lisinac i ekipa imali odgovor. Uhvatili su priključak i praktično se ostatak seta igrao poen za poen. Autsajder je na drugom tehničkom tajm-autu vodio 16:15, međutim, ulazak Aleksandra Atanasijevića dao je neophodan impuls “plavima”. Preokrenuli su rezultat i stigli do dvije meč lopte. Nažalost, nisu ih iskoristili, ali zato rival jeste prvu set loptu za 26:24 i izjednačenje 2:2.

Triler završnica petog seta

Bilo je jasno da nas u odlučujućoj dionici očekuje triler. I tako je i bilo. Srbije vodio do 4:3. Njemačka je preokrenula i na promjenu strana otišla sa 8:7. Grbićeva četa zatim je vezala tri poena i bila na dobrom putu da poveže i četvrti. No, Đani, stari odbojkaški lisac je prekinuo poen zatraživši čelendž. Vidio je italijanski as “pecanje” i bio je u pravu – 9:10. Dva odlična servisa vratila su”plus” na stranu “pancera”. Kada je Atanasijević “poklonio” rivalu 13:11, bilo je jasno šta se sprema.

Imala je Srbija kontru na na 12:13, ali kako u toj postavi nije bilo tehničara Nikole Jovovića, ona je propala. Slično se desilo i na 13:14. Samo, ovog puta je Kovačević “uhvaćen” na mreži i Nijemci su po prvi put prošli u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: Srpskacafe/Dejan Marić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/drama-sa-tuznim-krajem-srbija-bez-finala-evropskog-prvenstva/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])