Dragan Lukač nije kriv, a ni Dejan Spasojević

Objavljeno: 30. 8. 2017 u 20:15h

Dok je policija pravila izvještaj u slučaju “Vrtić”, ministar unutrašnjih poslova bio je u sudnici, baveći se svojim slučajem. Sada već famozna tuča na dječijem igralištu, ustvari, više i nije slučaj, jer je zastara odradila svoje.

Dragan Lukač nije kriv. Nije ni Dejan Spasojević. Poslije dvogodišnjeg suđenja, ministar unutrašnjih poslova i njegov komšija oslobođeni su optužbi za sukob koji se završio tučom. Obrazloženje – zastara, a argument – novi Krivični zakon, koji je počeo da se primjenjuje prije nešto više od mjesec dana.

Po njegovim odredbama, nakon četiri godine od izvršenja lakšeg krivičnog djela nastupa apsolutna zastara, što znači da su današnji svjedok i medicinski vještak uzalud došli na ročište. Svjedočenja nije ni bilo, a ni novih dokaza. Dok ministar i njegov advokat nisu bili raspoloženi za izjave, advokat Lukačevog komšije, Dejana Spasojevića, sa kojim je imao sukob, ima obrazloženje za odbačenu optužnicu.

“Prošlo je tačno četiri godine, i sad mi je jasno zbog čega je odbrana Dragana Lukača tražila tri puta odgodu, zbog čega, evo, peti mjesec nismo došli u sudnicu. Očigledno je da su čekali ovaj zakon i jasno je kao dan da je ovo manipulacija i izigravanje pravde”, kaže Dušan Tomić, advokat Dejana Spasojevića.

Zastara slučaja nastupila je prije tačno deset dana. Tog 20. avgusta 2013. Lukač je bio na igralištu kada je došao Spasojević, i počeo da viče, zbog čega su se djeca razbježala. Ministrova supruga Mirjana pokušala je da ga smiri, ali ju je Spasojević umalo udario, nakon čega je pritrčao i Lukač.

Tada je nastala i tuča, a sukob se završio podignutim optužnicama – Lukač se u sudnici našao zbog nanošenja lakših povreda, a Spasojević zbog ugrožavanja bezbjednosti. U punoj sali, u završnoj riječi, Lukač je poručio da sukob sa komšijom nije ni inicirao, ni htio. Spasojević je, kaže, reagovao neprimjereno, ali šta je bilo – bilo je.

“Znam mu oca godinama, i da sam znao da je njegov sin, vjerovatno ne bi tako bilo. Mi smo već tokom prvog susreta na sudu jedan drugom pružili ruku. Nemam namjeru da nastavljamo bilo kakav sukob”, rekao je ranije Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Obje strane mogu da se žale na presudu, mada je malo vjerovatno da će to i učiniti. Troškovi postupka pašće na teret budžeta.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dragan-lukac-nije-kriv-a-ni-dejan-spasojevic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])