Belmi treba pomoć za liječenje

Objavljeno: 30. 8. 2017 u 19:18h

Belma Kadić (13), djevojčica s posebnim potrebama iz Sanskog Mosta, hospitalizirana je ovih dana u Kliničkom centru Koševo u Sarajevu i prema riječima tamošnjih liječnika nalazi se u veoma teškom stanju.

Ona je u tu zdravstvenu ustanovu primljena u stanju potpune malaksalosti i s ugroženim životnim parametrima, a u ovom trenutku još nisu poznati prava dijagnoza i priroda njene bolesti.

Belmina majka Edina kaže kako zdravstveni problemi njene kćerke traju već nekoliko godina i dodaje kako ju je vodila u veliki broj zdravstvenih ustanova. Dijagnoze su bile različite, ali čini se da sve dosad nije ustanovljena prava priroda njenog oboljenja.

“Liječnici su tvrdili kako se radi o tuberkulozi, pa potom o celijakiji, a posljednje pretrage govore o tome da ona ima rijetko oboljenje jednjaka. U Sarajevu su nam rekli kako bi bilo najbolje da je odvedemo negdje u inostranstvo kako bi se ustanovili prava bolest i njen tretman”, kaže Kadićeva.

Dodaje kako, međutim, djevojčicu nije moguće uputiti na liječenje u inostranstvo bez ustanovljenja tačne dijagnoze, dok za bilo kakav privatan aranžman porodica jednostavno nema dovoljno sredstava.

Roditelji Smajo i Edina Kadić su već godinama nezaposleni, a cijelu situaciju komplikuje i činjenica da otac djevojčice uskoro mora na operaciju odstranjivanja tumora. Belma pohađa Osnovnu školu “Mahala” u Sanskom Mostu, gdje su njeni školski drugovi organizovali akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje.

Također, akciju je pokrenuo i Centar za djecu s posebnim potrebama “Nada”, čiji je oboljela djevojčica štićenik još od ranog djetinjstva. Svi koji žele da pomognu Belminoj porodici i njenom liječenju sredstva mogu uplatiti na žiro račun kod Sparkasse banke: 1990446059476317.

Izvor: Nezavisne/Zlatan Čekić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/belmi-treba-pomoc-za-lijecenje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])