Pojedine škole odškrinule vrata za kineski jezik

Objavljeno: 21. 8. 2017 u 10:33h

Mišljenja učenika u vezi sa izučavanjem kineskog jezika u Republici Srpskoj i dalju su podijeljena, a u koliko škola će biti uveden ovaj predmet odlučiće Ministarstvo prosvjete i kulture RS nakon što završi analizu ankete sprovedene u školama.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” u Banjaluci Miroslav Popržen kaže da je neznatan broj đaka pokazao interesovanje za učenje ovog jezika.

“Anketa je stigla na kraju prošle školske godine, ostalo je mnogo nedoumica, na primjer kako bi se jezik izučavao, ko bi radio s djecom, tako da velikog interesovanja i nema” – rekao je Popržen.

Predsjednik aktiva direktora osnovnih škola u prijedorskoj regiji Stevica Džogazović rekao je da očekuje da će Osnovna škola “Dositej Obradović” u kojoj radi biti jedna od onih koje će uvesti kineski jezik.

“Interesa među djecom ima, a njih 37 je izrazilo želju da uče kineski jezik” – rekao je Džogazović.

Osnovci sa područja Bijeljine nisu izrazili želju da uče kineski jezik.

“Djeci je taj jezik potpuno nepoznat i rijetko se susreću s njim, a smatraju ga i teškim za učenje” – rekla je predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Milica Perković.

Zainteresovanih za izučavanje kineskog jezika nema ni među srednjoškolcima u četiri srednje tehničke škole na području Doboja.

Iz Ministarstva ističu da je u toku analiza podataka o zainteresovanosti učenika za izučavanje kineskog jezika, te da će po njenom završetku razgovarati sa kineskom stranom o uvođenju ovog jezika u škole u kojima za to postoji najveće interesovanje.

Izvor: Glassrpske/M. L.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pojedine-skole-odskrinule-vrata-za-kineski-jezik/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])