Dosta bahatom trošenju novca: Auta ministara u Vladi RS-a ne mogu biti skuplja od 50.000 KM

Objavljeno: 21. 8. 2017 u 12:45h

Članovi Pokreta “ReStart Srpska” zajedno sa odbornikom (PDP) u Skupštini Grada Banjaluke Draško Stanivuković i predstavnicima nekoliko udruženja i organizacija pokrenuli su danas peticiju kojom će bi tražiti od Vlade Srpske da ograniči budžet za nabavku službenih vozila.

“Želimo ograničiti rasipništvo u Vladi, odnosno svim ministarstvima kupovinu automobila preko 100.000 KM. Na ovaj način želimo da dokažemo da ovu peticiju podržava više od 300 onih ljudi koji su učestvovali u protestima, tako što će je potpisati više hiljada građana”, rekao je Draško Stanivuković na konferenciji za medije održanoj na parkingu između Vlade RS i Gradskoj stadiona.

On je dodao da, ako Vlada prihvati peticiju koju će, nada se, potpisati nekoliko hiljada građana, nikakvih drugih protesta neće biti.

Organizatori peticije su Vladi RS zvanično uputili i dokument “Prijedlog odluke o uslovima nabavke službenih automobila” kojom je utvrđena najviša dopuštena nabavna vrijednost vozila za potrebe Vlade RS, ministarstava, republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija. Ovim dokumentom je predloženo da se na službeni automobil može potrošiti najviše 50.000 KM, osim kada vozilo nabavlja predsjednik Vlade kada bi dopušteni iznos bio 130.000 KM.

Akciju podržava nekoliko udruženja građana i organizacija, među njima Udruženje građana „Budimo ljudi“, Udruženje porodica „Četiri plus“, Udruženje samohranih roditelja „Ponos“, Udruženje roditelja „Duga“, Udruženje građana „Budi drugačiji“, Udruženje građana „Kerber“, Udruženja građana „Srce na dlanu“, Udruženja „Dajte nam šansu – Zvjezdice“, čiji su se predstavnici danas pojavili na pres konferenciji. S njima je bio i Čedo Knežević najpoznatiji predstavnik nezadovoljnih radnika Željeznica RS. Podršku peticiji daju i odbornici u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković, Ljubo Ninković, Saša Lazić, Mirna Savić Banjac, te odbornici u Skupštini opštine Laktaši Nebojša Unčanin i Dalibor Radetić.

Peticiju su, simbolično ogromnih razmjera, prvi potpisali organizatori i to na „starom opelu“ kojeg su dovezli na parking kod zgrade Vlade RS.

Potpisivanje peticije trajaće sedam dana, a potpisi će se prikupljati na Trgu Krajine u Banjaluci i u drugim gradovima Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dosta-bahatom-trosenju-novca-auta-ministara-u-vladi-rs-a-ne-mogu-biti-skuplja-od-50-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot