Srebrenka Golić umjesto Željke Cvijanović? (Video)

Objavljeno: 18. 8. 2017 u 11:23h

Srebrenka Golić umjesto Željke Cvijanović, kao bomba je odjeknula vijest u pojedinim medijima. Rokadu na premijerskoj poziciji navodno je smislio predsjednik Republike Milorad Dodik, kako bi, godinu dana pred izbore, osvježio Vladu novim imenima, pod ranije utvrđenom parolom “novih impulsa”.

Stari impulsi i juče su bili na redovnoj sjednici Vlade. Na glasine o skoroj rekonstrukciji, u kabinetu Željke Cvijanović, čini se, niko ne obraća pažnju – pa nam na pitanja nisu odgovarali.

Zato jesu iz Ministarstva građevine, gdje demantuju medijske navode. Kažu da Srebrenka Golić ostaje ministar do kraja mandata i da promjene na čelu Vlade nemaju veze sa realnošću.

“Vlada Republike Srpske u ovom trenutku ima daleko važnija i preča posla nego da se bavi medijskim nagađanjima, koja, ponavljamo, nemaju apsolutno nikakve veze sa realnošću i mogu se tumačiti i kao još jedan, neuspješan pokušaj destabilizacije političkih prilika u Srpskoj”, poručili su iz ovog ministarstva.

Kao potpredsjednik Vlade, Srebrenka Golić je i juče sjedila odmah do Željke Cvijanović. Na redovnoj sjednici pričalo se o kadrovskim rješenjima. Ali ne vlade, već školskih ustanova.

Odavno se spekuliše da bi, u varijanti rokade, Željka Cvijanović navodno mogla sama da se povuče zbog zdravstvenih razloga. Spekulacije su postale sve glasnije prije nekoliko mjeseci, kad je predsjednica Vlade na nekoliko dana hospitalizovana u banjalučkom Kliničkom centru. Te i slične priče Željka Cvijanović je uvijek demantovala.

Politikolozi tvrde da bi eventualnom promjenom premijerke u ovom trenutku – vlasti sami sebi dale politički autogol.

“Mijenjati, zaista, premijera odnosno premijerku na godinu dana, ipak je to kratak period. Niti bi taj neki novi premijer ili premijerka stigao da se dokaže i pokaže šta zaista zna, jer to je kratak period. Ukoliko su mislili da mijenjaju bilo šta u Vladi, prije svega premijerku, to su trebali da rade najkasnije godinu dana prije ovog trenutka”, kaže Velizar Antić, politikolog.

Ustav Republike Srpske kaže da bi to bio i više nego rizičan potez. Pošto od šest najvažnijih funkcija u Srpskoj po dvije pripadaju svakom od konstitutivnih naroda – u slučaju rokade Željke Cvijanović iz reda srpskog i Srebrenke Golić iz reda bošnjačkog naroda, onda bi Srbin morao da sjedne u fotelju ili Džerarda Selmana ili Mahmuta Švrake.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srebrenka-golic-umjesto-zeljke-cvijanovic-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot