Stravičan sudar kod Pala

Objavljeno: 17. 8. 2017 u 11:48h

Vozač “folksvagen venta” Ž. P. iz Pala teško je povrijeđen u sudaru sa džipom BMW X5 za čijim volanom je bio B. Č. iz Sokoca.

Nesreća se desila u utorak popodne u mjestu Rogoušići kod Pala. Sudar je bio toliko stravičan da je automobil “vento” smrskan do neprepoznatljivosti. Vozačeva vrata su totalno uništena i skoro otkinuta, a otpao je i prednji lijevi točak.

Povrijeđeni Ž. P. prevezen je u bolnicu Kasindo gdje je zadržan na liječenju. Saznajemo da je zadobio teške povrede, ali je trenutno stabilno i izvan životne opasnosti.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo potvrdili su da se ova nesreća dogodila utorak u 15.55 časova, ali nisu navodili detalje.

“Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja uzroka nesreće i odgovornosti učesnika” – rekli su u PU Istočno Sarajevo i istakli da ne mogu da daju više informacija niti otkriju identitet učesnika.

Osim ove, tokom utorka i juče desilo se nekoliko nesreća u kojima su povrijeđene još četiri osobe, među kojima i jedanaestogodišnji Mihael M. iz Viteza. Ovaj dječak povrijeđen je kada je na njega dok je vozio bicikl naletjelo jedno od dva vozila koja su se sudarila u mjestu Željeznička stanica – Novaci kod Viteza. Akteri ove saobraćajke su “ford fokus” koji je vozio E. L. (20) iz Travnika i “golf” za čijim volanom je bio P. B. (27) iz Splita.

Zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja dječak je hitno prevezen u sarajevski Klinički centar gdje je smješten na odjeljenje intenzivne njege. U nesreći koja se desila juče oko podneva u blizini Žepča povrijeđene su tri osobe. Do nesreće je došlo kada su se sudarili dva kamiona i automobil. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđeni su prevezeni kolima Hitne pomoći u Dom zdravlja Žepče. Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nisu navodili detalje.

Vozač pobjegao

Policija traga za vozačem “opel astre” koji je pobjegao s mjesta nesreće nakon što je u ponedjeljak udario u moped “lajf” koji je vozio O. S. (74) iz Donje Orahovice kod Tuzle.

Motociklista je teško povrijeđen i zbrinut je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

“Vozač “opela” je udario u motocikl prilikom preticanja vozila. Nakon što je zakačio motociklistu, vozač “opela” je samo produžio prema Tuzli” – rekli su u policiji.

Izvor: Glassrpske/Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stravican-sudar-kod-pala/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot