Laktaši: Izložba slika Jedanaestog saziva likovne kolonije “Lasta 2016”

Objavljeno: 17. 8. 2017 u 17:20h

Izložba slika Jedanaestog saziva likovne kolonije “Lasta 2016” biće otvorena u petak, 18. avgusta 2017. godine s početkom u 20 časova u Galeriji JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši.

Posjetioci će imati priliku uživati u različitostima prikazanim u 20 radova nastalih na prošlogodišnjoj koloniji koja nije bila tematski uslvljena. Tako će biti i ove godine, kada će umjetnici stvarati po slobodnom izboru, odnosno djela će nastajati u zavisnosti od njihove trenutne inspiracije. Pored 18 umjetničkih slika, posjetioci će imati priliku pogledati i dvije skulpture Dušana Pašića.

Na likovnoj koloniji „Lasta 2016”, koja je trajala od 19. do 26. avgusta, učestvovalo je 9 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, čije radove ćete moći vidjeti na izložbi. To su: Jana Kuvalja, Duško Bojanić, Merima Ratković, Boris Eremić, Marin Milutinović, Milovan Čikić, Dušan Pašić, Zoran Egić i Branislav Marković.

Na likovnoj koloniji „Lasta 2017”, koja će trajati u periodu od 18 do 25. avgusta, učestvovaće 11 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske a to su: Miloš Vujić, Davor Grabovac, David Dronjak, Nikolina Peslać, Jagoda Šestić, Dragana Karanović, Branka Janković Knežević, Slobodan Knežević, Lazar Marković, Milan Matavulj i Boris Eremić.

Selektor ovogodišnje kolonije je istaknuta istoričarka umjetnosti, gospođa Vidosava Grandić, koja je, za ovu izložbu istakla kako „razlike u generacijskoj percepciji i interpretaciji istih ili sličnih tema u ovakvim sazivima ostvaruju dodatni efekat – kreativni podsticaj. Zato su slike i skulpture nastale na ovom jedanaestom sazivu, obeležene različitim likovnim vizijama interpretiranim po meri vlastitog mikrokosmosa, ali i po meri lepote dostupne slikarskom vidovitom pogledu..“

Organizator, JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši će i ove godine, uz jedno lijepo druženje, obogatiti svoj fundus kvalitetnim umjetničkim djelima raznovrsnih stilova te će na taj način omogućiti publici da uživa u različitostima koje se na kraju spoje u jednu cjelinu zvanu umjetnost.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/laktasi-izlozba-slika-jedanaestog-saziva-likovne-kolonije-lasta-2016/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot