Zalihe krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS na izmaku

Objavljeno: 10. 8. 2017 u 12:37h

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu RS pozivaju građane da daruju krv i poboljšaju zalihe dragocjene tečnosti, posebno nulte i B negativne krvne grupe koje trenutno nedostaju.

Ističu da situacija nije alarmantna, ali da je ovo period kada su zalihe krvi smanjene, a zbog godišnjih odmora manji je i broj dobrovoljnih davalaca.

“Tokom ljeta pokušavamo da organizujemo akcije darivanja krvi, mada je zbog godišnjih odmora i raspusta odziv slabiji”, rekla je šef Službe za prikupljanje krvi u Zavodu Jasmina Jovanić i dodala da bi transfuziološke službe trebalo da imaju petodnevne zalihe krvi.

Ona je istakla da je prva naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi planirana 16. avgusta u organizaciji Crvenog krsta Novi Grad, a dva dana kasnije u organizaciji “Elektrokrajine” u Laktašima.

Dobrovoljni davalac može biti svaka zdrava osoba, muškog i ženskog pola od 18 do 65 godina. Muškarci mogu dati krv svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Krv se može davati u svim službama Zavoda, koje se nalaze u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Kasindolu, Foči, Trebinju i Nevesinju.

Izvor: Glas Srpske / Autor: M.L.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zalihe-krvi-u-zavodu-za-transfuzijsku-medicinu-rs-na-izmaku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])