Novčana kazna za napad na policajca u Foči

Objavljeno: 6. 8. 2017 u 10:21h

Ivan Cicmil iz Foče osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na novčanu kaznu od 2.000 maraka jer je napao i udario policajca.

U presudi se navodi da je Cicmil 6. avgusta prošle godine napao policajce ispred ugostiteljskog objekta “Vanila” u Principovoj ulici u Foči. Sve se desilo pola časa iza ponoći kada je policija došla na intervenciju, jer je prijavljeno da je on pijan remetio red i mir.

Kada je patrola došla na mjesto događaja Cicmil je plastičnom stolicom lupao po asfaltu s namjerom da je slomi te se ponašao agresivno. Kada su ga policajci upozorili da to ne čini, on je nasrnuo na jednog od njih i udario ga pesnicom u glavu. Nanio mu je povredu ispod lijevog oka. Nakon toga Cicmil je savladan i odveden u policijsku stanicu na ispitivanje.

Optužnicu protiv njega podiglo je Republičko tužilaštvo 9. juna ove godine i on se branio sa slobode. Cicmil je dužan da kaznu plati u roku od tri mjeseca, a ako to ne uradi, ona će biti pretvorena u zatvor. Prema presudi za svakih neplaćenih 100 maraka kazne biće mu određen dan zatvora, što znači da će osuđeni ako ne plati kaznu morati da provede 20 dana iza rešetaka.

Napadi na policiju sve češća su pojava u Republici Srpskoj, a u banjalučkom Okružnom sudu trenutno se vode još dva slučaja na osnovu optužnica za napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti. Nedavno je u Gradišci zabilježen nesvakidašnji slučaj kada je Zoran D. iz Srpca pijan napao i ujeo policajca nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći. Tokom maja zabilježena su dva napada na policajce koje su nasilnici gađali čašama i flašama i prskali suzavcem.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Nebojša Tomašević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novcana-kazna-za-napad-na-policajca-u-foci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])