CNC tehničari posao budućnosti

Objavljeno: 29. 7. 2017 u 10:27h

Kako učenici nakon srednje škole ne bi završili na listama nezaposlenih, u Gradišci se sve veća pažnja posvećuje potrebama privrede, zbog čega od naredne školske godine Tehnička škola u ovoj opštini uvodi dva nova zanimanja.

Prema riječima direktora ove škole Vlade Tomića, u toku je nabavka opreme za kabinet u kojem će nova znanja i vještine sticati budući tehničari informacionih tehnologija i tehničari CNC tehnologija. On je istakao da su nabavljena tri savremena CNC simulatora koji učenicima omogućavaju da obave praktičnu nastavu i programiranje u realnim uslovima.

“Oprema je nabavljena u okviru projekta “prilika plus” koji sprovodi Mašinski fakultet iz Banjaluke, uz posredstvo Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, a koji finansira vlada Švajcarske”, naveo je Tomić.

On je dodao da je vrijednost opreme oko 25.000 KM.

“Na jesen ćemo školovati prvu generaciju CNC tehničara, koji prema nastavnom planu i programu u trećem razredu imaju rad na ovim mašinama”, rekao je Tomić i dodao da je to dovoljno vremena za osposobljavanje nastavnog kadra.

Prema njegovim riječima, u Tehničkoj školi je uz pomoć opštine u toku izgradnja dva kabineta za praktičnu nastavu iz oblasti mehatronike i obuku za rad na CNC mašinama.

Profesor praktične nastave Mladen Knežević istakao je da će nakon završetka školovanja učenici biti osposobljeni da direktno iz škole idu da rade u fabrici.

“Pomoću tih mašina, uređaja i softvera trudićemo se da na što bolji način đacima prenesemo znanja”, kaže Knežević.

Izvor: Glas Srpske / Autor: M.V.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cnc-tehnicari-posao-buducnosti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])