Hrvatskoj se usred sezone dešava ono što najmanje želi

Objavljeno: 28. 7. 2017 u 16:18h

Iako je turistička sezona u punom jeku, taksisti u Dubrovniku i Splitu blokirali su puteve prema aerodromima u tim gradovima odlučni da to iskoriste u svojoj borbi protiv „Ubera”.

Taksisti dva grada su jutros blokirali sve prilaze aerodromima u Splitu i Dubrovniku u Hrvatskoj.

„Zbog protesta na Jadranskoj magistrali (DC8) u Dubrovniku, između mjesta Plat i Obod, vozi se otežano uz regulaciju saobraćajne policije“, saopštio je HAK.

Kako jutros prenose dubrovački mediji, na djelu Jadranske magistrale u Dubokoj Ljutoj taksisti su takođe blokirali saobraćaj.

Portal „Dulist“ prenosi da je blokirana saobraćajnica prema aerodromu u Dubrovniku, pa je potrebno strpljenje na putu do Ćilipa.

Protestuje se i u Splitu, odnosno splitskom aerodromu.

A kako prenosi portal „Indeks“, protestuju taksisti iz Splita, Podrstrane, Solina, Kaštela i Trogira, koji su od ranog jutra zauzeli parking na Resniku.

„Ima nas 250, 300. Ništa nismo blokirali, ali na parking se ne može ući. Okupili smo se ranom zorom, nešto poslije četiri sata. Policija je tu s nama, uvedene su dodatne linije autobusa. Protestujemo protiv ’Ubera‘ i ostalih oblika ilegalnog prevoza. Nismo ljuti na Ministarstvo prometa saobraćaja, očito je problem negdje drugo. Ovim okupljanjem želeli smo podstaknuti ljude da počnu raditi svoj posao.“

Direktor Aerodroma Lukša Novak kazao je da parking aerodroma nije blokiran i da se saobraćaj odvija normalno.

„Taksisti protestuju, ali nisu blokirali parking. Došli su jutros oko 7 sati i zauzeli 30-ak mesta. Parking je pun, ali to je inače tako, špic je sezone. Kada se dogodi takva situacija, putnike preusmjeravamo na obližnji parking udaljen stotinak metara“, kazao je Novak.

Izvor: Sputniknews/Marijana Kolaković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hrvatskoj-se-usred-sezone-desava-ono-sto-najmanje-zeli/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot