Hrvatska ostavila Srbiju bez zlata!

Objavljeno: 28. 7. 2017 u 10:14h

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Hrvatske 12:11 (1:1, 4:4, 4:4, 3:2) u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

U velikoj borbi dva tima, “Barakude” su u završnici bile bolje i tako zasluženo prošle u finale, gdje će igrati sa Mađarskom koja je bila bolja od Grčke.

Viđena je odlična igra dvije selekcije, a Srbija je konstantno bila u vođstvu, dok su izabranici Ivice Tucka non-stop disali za vratom našima.

Andrija Prlainović bio je najraspoloženiji na utakmici, pošto je postigao čak šest od 11 golova, ali na kraju nije imao sreće i samo nekoliko sekundi prije kraja meča zamalo šutirao pored gola.

Od starta utakmice Srbija je diktirala tempo, a poslije gola Stefana Mitrovića uspjeli smo da povedemo sa 3:1. Ipak, ono što je obilježilo ovu utakmicu je to, što je Hrvatska uvijek imala spreman odgovor.

“Delfini” nisu uspjeli da slome otpor rivala tokom meča, a ruku na srce nisu imali ni puno prilika. Čim bi Prlainović ili Pjetlović postigli gol, na drugoj strani je slijedio instant odgovor.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 5:5, a posebno raspoložen u sastavu “Barakuda” bio je njihov najiskusniji igrač – Sandro Sukno.

U drugom poluvremenu u bazenu je viđena preslikana slika – Srbija je pogađala, a Hrvatska sve to u stopu pratila.

Možda i jedan od najvažnijih trenutaka meča desio se u finišu treće četvrtine. Naši su vodili sa 9:8, a sudije su vidjele faul za peterac na samo sekundu do kraja četvrtine.

Protivnici su to realizovali i tako ponovo “ubili” moral srpskoj selekciji. U posljednjih osam minuta, Hrvati su preuzeli stvari u svoje ruke.

Prilikom rezultata 10:10, “Barakude” su uspjele da dođu do prvog vođstva na utakmici.

Srbija od toga nije uspjela da se oporavi, pa je na kraju poražena sa 12:11 i tako neće biti u mogućnosti da brani titulu osvojenu u Almatiju.

Finale je na programu u subotu od 20.30, a meč za treće mjesto između Srbije i Grčke igra se od 15.00.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hrvatska-ostavila-srbiju-bez-zlata/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot