Ugostitelji na kupalištima „pod lupom“ inspektora

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 22:52h

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske će, u okviru ranije najavljene akcije pojačanih kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, u narednim danima intenzivirati te kontrole prevashodno u objektima koji pružaju ugostiteljske usluge na bazenima i drugim kupalištima širom RS.

Naime, analiza podataka koji se sa fiskalnih kasa navedene grupe poreskih obveznika prikupljaju na serveru Poreske uprave RS ukazuje na to da određen broj tih poreskih obveznika ne prijavljuje tačan promet, posebno ako se ima u vidu da je ljetna sezona u punom jeku i da ta mjesta posjećuje veliki broj građana. Takođe, postoji i sumnja da neki od tih poreskih obveznika ne izdaju fiskalne račune nakon svake izvršene prodaje ili pružene usluge. Iz tog razloga, inspektori Poreske uprave RS će u narednim danima, nakon ovog preventivnog upozorenja, kod tih poreskih

obveznika krenuti u intenzivne kontrole izvršavanja ove zakonske obaveze, sa ciljem uvođenja reda u ovoj oblasti.
Podsjećamo da Poreska uprava RS ove pojačane kontrole vrši u okviru ranije najavljene kampanje „Korak preduzmi, račun uzmi“ koja se sprovodi na većem broju elektronskih i štampanih medija u RS i čiji je cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga RS.

Naglašavamo da je važno promjeniti loše navike i povećati fiskalnu svijest kod građana i ukazati na značaj uzimanja fiskalnog računa. Bez fiskalnog računa kupac ne može da reklamira robu niti da dobije povrat novca. Fiskalni račun je jedini način da kupac ostvari svoja prava, ali i da bude siguran da dio njegovog novca ide u budžet čime se finansira zdravstvo, prosvjeta, kultura, obrazovanje…. Borba protiv sive ekonomije ne zasniva samo na zabranama i inspekcijskim mjerama već podrazumijeva i različite aktivnosti šire društvene zajednice, od kojih je jedna upravo uzimanje fiskalnog računa.

Poreska uprava RS i ovim putem poziva poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane poziva da traže fiskalni račun, te da sve slučajeve u kojima na traženje ne dobiju fiskalni račun i dalje prijavljuju putem e-mail adrese: [email protected] ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici Poreske uprave RS.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ugostitelji-na-kupalistima-pod-lupom-inspektora/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])