Borislav Jeličić u Tužilaštvu: Do ujutru odluka o pritvoru!

Objavljeno: 27. 7. 2017 u 19:42h

Poslije više od 24 sata provedenih u policijskoj stanici, novoizabrani zamjenik pravobranioca, Borislav Jeličić, predat je u ruke Republičkog tužlaštva.

Jeličić je u popodnevnim časovima dovezen u policijskom automobilu i to bez advokata. Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u slučaju “Poljoprivredna škola” njime će se pozabaviti Odjeljenje za suzbijanje korupcije.

Jeličić će biti zadržan u zgradi Specijalnog tužilaštva, sve dok ga tužilac ne ispita. Tada će odlučiti da li će mu biti određene mjere pritvora ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Iz policije poručuju da zbog istrage ne mogu da otkrivaju nikakve detalje o slučaju. Jeličić je, sedam dana prije hapšenja, imenovan na poziciju zamjenika pravobranioca u Banjaluci.

Komisiju koja ga je predložila poslanicima u Skupštini, ali i sve njihove postupke odobrio je ministar pravde. Anton Kasipović za ATV poručuje da je sve rađeno po zakonu. Jeličić je, tvrdi, imao dokumentaciju koja je tražena konkursom, uključujući i uvjerenje o nekažnjavanju. Gledajući biografiju, kaže, bio je najbolji kandidat.

“Dvanaestog juna mi smo uputili naš prijedlog Narodnoj skupštini. Tog dana, kao i na dan glasanja, nijednog pravno-relevantnog podatka kao ni pravne činjenice koja bi onemogućavala samo postupanje Skupštine i glasanje o ponuđenom kandidatu, odnosno kandidatima, nije bilo na stolu”, navodi Anton Kasipović, ministar pravde RS.

Zar vam je trebao papir, pored silnih apela da ne glasate za čovjeka – Kasipovića pitaju opozicioni poslanici. Poručuju da je ministrov zadatak bio da povuče tu tačku sa dnevnog reda, i da, zajedno sa policijom, provjeri njihove navode.

“Ako se pokaže da je gospodin Jeličić zaista odgovoran i bude za to kažnjen, to će biti pokazatelj da je nekome stalo da završi posao oko poljoprivredne škole. Kolege poslanici se ljute kada kažemo da glasaju onako kako im se kaže. Ovdje se potvrđuje da su lični i stranački interesi na prvom mjestu”, navodi Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

“To je neopisivi skandal, koji se jednom rječju može opisati, s obzirom da su oni imali informaciju šta je on radio. Opšta klasifikacija za Republiku Srpsku, za ovu vrstu priče je, dobrodošli u zonu sumraka”, rekao je Adam Šukalo, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Kasipović odgovara da ne bi ni bilo korektno da je postupao na osnovu nečijih spekulacija i da će prepustiti policiji i Tužilaštvu da rade svoj posao. Na osnovu njihove odluke, Ministarstvo će donijeti svoju. Uostalom, kaže, vodi se pretpostavkom nevinosti – nije kriv, dok se to ne dokaže.

Jeličić je osumnjičen da je bio saučesnik bivšeg zamjenika pravobranioca, Mirka Stojčinovića, koji je uhapšen prije mjesec dana. Tereti se za upletenost u slučajeve “Poljoprivredna škola”, “Građa” i “Radnički univerzitet”, zbog kojih je Banjaluka ostala “kratka” za deset miliona maraka.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/borislav-jelicic-u-tuzilastvu-do-ujutru-odluka-o-pritvoru/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot