‘Delfini’ u polufinalu Svjetskog prvenstva

Objavljeno: 25. 7. 2017 u 18:27h

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti ubjedljivom pobjedom nad Australijom – 15:5.

Delfini’ su nastavili sa fantastičnim partijama u prestonici Mađarske, pitanje pobjednika riješili već nakon dve četvrtine i punom pare grabe ka 11. uzastopnoj medalji na velikim takmičenjima. Poslije 16 minuta igre rezultat je glasio 8:3 za ekipu Dejana Savića – Ćuk je otvorio meč golom, Filipović i Mitrović su pogodili po dva puta, a nakon dva brza gola ‘Kengura’, na scenu je stupio Andrija Prlainović. Kada su Pauer i Edvards smanjili, postigao je izuzetno važan pogodak za 6:3 i tada je utakmica prelomljena.

U tim trenucima realizacija napada je bila iznad 80%, pa je Srbija do kraja drugog dijela još dvaput tresla mrežu Džoela Denerlija. I u trećoj četvrtini Savićevi igrači postigli su četiri gola i već tada obezbijedili polufinale, zbog čega je ostatak utakmice bila formalnost.

Srbija će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja između Hrvatske i Italije.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/delfini-u-polufinalu-svjetskog-prvenstva/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot