Dobra vijest za bh. građevinare koji žele raditi u Hrvatskoj

Objavljeno: 23. 7. 2017 u 13:19h

Hrvatski ministar rada i penzijskog sistema Marko Pavić juče je najavio da će Hrvatska za dvije hiljade dozvola povećati kvotu za uvoz radne snage u području građevinarstva, gdje postoji deficit domaćih radnika, a sve da bi, kako je rekao, građevinski sektor mogao realizovati preuzete investicije.

“Imali smo prošle sedmice sastanak sa sindikatima i poslodavcima i evo najave – u proceduru je upućen prijedlog da se, samo za građevinski sektor, kvota poveća za 2.000 radnih mjesta” – rekao je Pavić.

Povećanje kvote, kako je rekao, potrebno je da bi građevinski sektor mogao realizovati preuzete obaveze, odnosno investicije koje kreću na jesen, a s obzirom na to da u tom sektoru nema dovoljno domaće radne snage, javlja Hina.

Ukupna godišnja kvota dozvola za zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj za ovu godinu iznosi 7.026 dozvola, a od toga je za građevinarstvo njih 2.080.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dobra-vijest-za-bh-gradevinare-koji-zele-raditi-u-hrvatskoj/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot