Najviše doseljenih u Hrvatsku je iz BiH

Objavljeno: 22. 7. 2017 u 11:36h

U Hrvatsku se prošle godine godine iz inostranstva doselilo 13.985 osoba, u instranstvo je iselilo njih 36.436 odnosno 22.451 osoba više, a najviše se iseljavaju mladi, podaci su Državnog zavoda za statistiku o vanjskoj i unutrašnjoj migraciji stanovništva, objavljeni u petak.

Iz inostranstva se doselilo 55,3 odsto hrvatskih državljana i 44,7 odsto stranaca, a odselilo se 95,6 dosto hrvatskih državljana i 4,4 odsto stranaca.

Najviše je doseljenih iz Bosne i Hercegovine (31,1 odsto), a najviše je odseljenih iz Hrvatske otišlo u Njemačku (56,1 odsto).

Doseljeni najčešće dolaze u Grad Zagreb (23,8 %) i Splitsko-dalmatinsku županiju (14, odsto), a i najviše odseljenih je iz Zagreba (13,4 odsto) te slijede Osječko-baranjska županija s 10 odsto i Zagrebačka županija s 8 odsto.

S obzirom na polnu strukturu, u ukupnom broju doseljenih veći je udio muškaraca (60 odsto), kao i kod odseljenih u inostranstvo (54,1 odsto), prenosi Hina. Najveći broj odseljenih u inostranstvo bio je u dobi od 20 do 39 godina (46,7 odsto).

Izvor: vecernji.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najvise-doseljenih-u-hrvatsku-je-iz-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot