Starješina Vatrogasnog društva Kotor Varoš napao radnika

Objavljeno: 21. 7. 2017 u 12:34h

Starješina Vatrogasnog društva Kotor Varoš Nedeljko Sakan napao je juče vatrogasca Ljubu Popovića, a veći incident spriječile su njegove kolege koje su se u tom trenutku zadesile u krugu Vatrogasnog društva.

Zaposleni u Vatrogasnom društvu kažu da je okidač za napad bila nedavna prijava koju je policiji protiv Sakana podnijela grupa radnika među kojima je i Popović. Vatrogasci u prijavi tvrde da je starješina počinio razne malverzacije u Vatrogasnom društvu.

“Sjedio sam u prostoriji za dežurstva kada je došao Sakan i počeo da viče na mene. Pitao me zašto sam u njegovoj stolici, a zatim krenuo prema meni i povukao me za majicu. Ko zna šta bi bilo da se tu nisu zadesili šef Civilne zaštite Gostimir Milić i kolege Gojko Vučanovića i Radenko Raljić. Oni su stali između nas i smirili Sakana. Sakan je potom izašao, a ja sam sve prijavio policiji. Uzeli su izjavu od mene i mojih kolega Vučanovića i Raljića. To nije njegova prostorija, već je koriste dežurni vatrogasci i napao me iz čista mira”, kazao je Popović koji u Vatrogasnom društvu radi 22 godine i koji je borac prve kategorije i ratni vojni invalid.

On je dodao da Sakan vrši mobing zbog prijave koju su podnijeli protiv njega.

“Pozivam nadležne institucije da zaustave Sakana u daljim napadima na radnike i malverzacijama u Vatrogasnom društvu”, istakao je Popović.

Sakan tvrdi da nije napao Popovića, već da je on napao njega.

“Zatekao sam ga da sjedi u mojoj kancelariji i nešto traži po mojim dokumentima. Nakon toga je potrčao prema meni, ali ga je Milić uhvatio da me ne udari. Nestala su mi dva dokumenta i vjerujem da ih je on uzeo”, kazao je Sakan.

Svjedoci nemilih scena i policija, međutim, potvrđuju Popovićevu priču, ističući da ga je napao Sakan.

“Sakan je došao i počeo da galami, koristeći vulgaran rječnik. Do tuče i ko zna čega još došlo bi da nismo odmah stali između njih. Pored niza problema sa kojima se susrećemo sada se zbog njega moramo baviti i sa policijom. Ne znam do kada će ovo ovako ići i na šta će izaći”, kazao je Vučanović koji se našao u neposrednoj blizini prostorije u kojoj je došlo do napada.

U Policijskoj upravi Banjaluka istakli su da se Policijskoj stanici Kotor Varoš putem telefona obratio Lj. P.  i prijavio N. S.

“Prijavio je da ga je vrijeđao pogrdnim riječima. Protiv N. S. biće podnesen izvještaj o počinjenom prekršaju na osnovu odredbi Zakona o javnom redu i miru RS”, naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Grupa radnika Vatrogasnog društva Kotor Varoš podnijela je početkom mjeseca prijavu policiji protiv Sakana. Radnici su u prijavi, između ostalog, naveli da je Sakan nanio veliku štetu društvu jer je nezakonito prodao vatrogasni kamion, zloupotrebljavao javne nabavke u privatne svrhe i da je za vrijeme njegovog mandata otuđena oprema iz skladišta.

Nemaju čime gasiti požar

Radnik Vatrogasnog društva Petko Božičković kaže da ih Nedeljko Sakan sve zajedno vodi u propast.

“Bogati se i bahati, nema šta ne radi, ponaša se kao šerif i prijeti. Situacija je dostigla tačku ključanja. Prodao je kamion, a kada je izbio veliki požar na deponiji koji danima guši grad tražili su pomoć kolega iz Čelinca i Banjaluke, jer ni drugi kamion pet dana nije ispravan. Odvezao je taj kamion na deponiju samo da se slika kraj njega – rekao je Božičković i dodao da Sakan dolazi u Vatrogasno društvo samo kada zna da ima novca na računu.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Marijana Miljić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/starjesina-vatrogasnog-drustva-kotor-varos-napao-radnika/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])