Novi zamjenik pravobranioca: Čist sam kao suza!

Objavljeno: 21. 7. 2017 u 19:31h

Zbog imenovanja pravobranioca i njegovog zamjenika, posljednja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, pred ljetnju pauzu, burno se završila. Sumnjajući u njihov kredibilitet, opozicija je osula paljbu, a vlast se branila najboljim izborom. Jedan od izabranih danas je stao pred kameru ATV-a.

Vijest da je imenovan za zamjenika pravobranioca sa sjedištem u Banjaluci, Borislava Jeličića zatekla je na godišnjem odmoru. U opuštenoj varijanti, stao je i pred kameru ATV-a. Pravnik po struci, desetak godina radio je kao jedan od 22 pomoćnika zamjenika pravobranioca.

Jučerašnju sjednicu parlamenta na kojoj je imenovan, kaže, nije pratio, ali su prozivke i optužbe narodnih tribuna došle do njega. U žustrim raspravama opozicionara u sali moglo se čuti da je Jeličić bio desna ruka bivšeg zamjenika pravobranioca Mirka Stojčinovića, koji je u pritvoru i da je propuštao rokove za žalbe. Jeličić sve to demantuje.

“Pa, te optužbe su potpuno besmislene. Neka se uvaženi poslanici iz opozicije raspitaju kod svojih partijskih drugova u opštinama koje sam zastupao da tu nije bilo nikakvih propusta. Štaviše, mnogi predmeti u tim opštinama urađeni su jako dobro”, kaže Borislav Jeličić, zamjenik pravobranioca sa sjedištem u Banjaluci.

On se osvrnuo i na druge prdemete koje su poslanici pominjali u NSRS.

“Poljoprivredna škola, to je toliko kompleksno pitanje. U neke predmete sam bio uključen, jer tu ima jako puno predmeta. Moraćemo naći zajednički dijalog sa gradom i sa nadležnim ministarstvom, a naravno i sa pravobraniocem”, rekao je Borislav Jeličić.

Sa bivšim pravobraniocem, pokojnom Danijelom Novaković, imao je, kaže, dobru saradnju. Ne sjeća se da je tražila da se ispita njegov rad, ali zna da je postojao zahtjev za saslušanje svih pomoćnika i pet stručnih saradnika.

Zbog istrage koja se vodi protiv njegovog bivšeg šefa Mirka Stojčinovića za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, policija mu, tvrdi Jeličić, još nije pokucala na vrata.

“U slučaju gospodina Stojčinovića? Još uvijek ne, još uvijek ne, nije niko bio. Sad, da li će biti, ja stvarno ne znam”, kaže Jeličić.

Borislav Jeličić ima spreman plan rada. Kaže da mu je cilj smanjenje broja predmeta, bolja organizacija, ali i bolja komunikacija sa medijima. Iako je dopis ministru Antonu Kasipoviću o propustima u radu bivšeg zamjenika pravobraniocaa Mirka Stojčinovića pokrenuo lavinu u javnosti, gradonačelnik Igor Radojičić škrt je na ocjenama za novoimenovane.

“Ne poznajem zaista ni jednog od njih dvojice”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Na predstavljanje javnosti još se nije odlučio Milimir Govedarica, novi pravobranilac RS, koji se na pozive danas nije javljao.

Govedarica je do juče bio glavni inspektor za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u MUP-u Srpske. Ranije je bio načelnik policijske Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a zatim i zamjenik načelnika trebinjskog Centra javne bezbjednosti.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novi-zamjenik-pravobranioca-cist-sam-kao-suza/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot