Preminuo mladić na kojeg je palo drvo

Objavljeno: 20. 7. 2017 u 16:00h

Dvadesetogodišnji Vedad Jašarević iz Gradačca, kojeg je prije dvije sedmice udarilo drvo koje se na njega obrušilo tokom šetnje, izgubio je bitku za život u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, gdje je bio hospitalizovan.

To je “Nezavisnim” potvrđeno iz te zdravstvene ustanove, odakle su precizirali da je taj mladić, koji je bio na intenzivnoj njezi u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, preminuo u srijedu oko 15.30. “Imao je jako teške povrede i bio je na aparatima za vještačko disanje.

Nažalost, njegovo srce nije izdržalo”, pojašnjava izvor blizak toj zdravstvenoj ustanovi. Nesreća se dogodila kada je Vedad šetao alejom u Gradačcu, iza Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

U jednom trenutku na njega je, usljed olujnog nevremena, palo drvo, nanijevši mu teške povrede koje su za njega, na kraju, bile i kobne.

Podsjetimo, Hitna pomoć tog dana odmah se uputila na mjesto događaja kako bi pomogla povrijeđenom mladiću, ali, kako su ranije objavili lokalni portali, sanitet nije mogao odmah prići mjestu nesreće zbog rampi koje su tu postavljene.

Navodno je vozač Hitne pomoći uspio da ukloni rampu, te vozilom priđe do lokacije gdje se drvo obrušilo, nakon čega je mladić prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Inače, Gradačac su u svega nekoliko dana šokirale dvije strašne tragedije. Jedan tridesettrogodišnjak iz tog grada je, naime, u utorak naveče poginuo u Beču, i to u sudaru motocikla, kojim je upravljao, i automobila.

Taj mladić je stradao oko 18.30 vozeći planinskim putem na periferiji Beča, a gdje je izgubio kontrolu nad svojim motociklom u krivini, nakon čega je direktno udario u automobil. Još se utvrđuju uzroci ove saobraćajne nesreće.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/preminuo-mladic-na-kojeg-je-palo-drvo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])