Ništa od sastanka za izgradnju brze ceste Sarajevo – Beograd (Video)

Objavljeno: 19. 7. 2017 u 20:58h

Nema ništa od sutrašnjeg sastanka sa entitetskim premijerima u vezi sa izgradnjom brze ceste  Sarajevo- Beograd, potvrdio je ministar transporta BiH Ismir Jusko.

Iako se spekulisalo da je sve otkazano zbog nedavnih nesuglasica oko  transportne zajedice, Jusko kaže da je brza cesta na dugom štapu iz nekih drugih razloga.

“ Biće održan onog momenta kada dobijemo povratnu informaciju iz turskog ministartsva po pitanju dvije stvari, a to je koliko su spremni novca da ulažu u ovaj projekat i na koji način, da li je to koncesija ili je kredit“, rekao je Ismir Jusko, ministar transporta i komunikacija BiH.

Pitanje – dokle se stiglo u pregovorima, juče je u Narodnoj skupštnii RS upućeno i ministru, Neđi Trniniću koji je rekao da im fali još informacija o turskom investitoru. Isto i danas poručuju iz njegovog resora – još ne znamo da li je u pitanju grant ili kredit. Zato Mirko Šarović tvrdi da su ga prošle sedmice u Turskoj investitori pitali dokle se stiglo sa dogovorima u BIH, na šta, kaže, nije mogao da odgovori.

“Ukoliko budemo dovoljno glupi, nećemo se dogovoriti. Bilo bi bolje da su Turci rekli da će nam dati sredstva, a da će oni sami odrediti trasu, kako niko ne bi postavljao više nikakvo pitanje”, izjavio je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Što se Srbije tiče, nema dileme. Njihova konačna poruka je da BiH čekaju na užičkom Kotromanu. Sada je sve u rukama dva entiteska premijera.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nista-od-sastanka-za-izgradnju-brze-ceste-sarajevo-beograd-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot