U miniću usred Saudijske Arabije: Šta će biti sa ovom djevojkom? (Video)

Objavljeno: 18. 7. 2017 u 12:37h

Mlada Saudijka izazvala je pravu senzaciju na internetu postavljanjem snimka na kojem se šeta ulicom u mini suknji i majici kratkih rukava.

Svojim postupkom podijelila je zemlju na one koji traže njeno hapšenje i na one koji je brane. Sajtovi koji se pozivaju na bliske izvore u vlasti danas su izvijestili da zvaničnici razmatraju moguće pravne mjere protiv ove djevojke.

Inače, sve žene u Saudijskoj Arabiji u javnosti moraju da nose dugačku i široku odjeću, a najveći broj njih prekriva kosu i lice crnim velom iako se za strane zvaničnike prave izuzeci.

Saudijski novinar Kaled Zijan je tvitovao da je povratak islamske religijske policije obavezan, jedni su joj prijetili, drugi hitno pozivali vlasti na njeno hapšenje, a tek nekolicina Saudijaca joj je zavidjela na hrabrosti.

“U Francuskoj nikab je zabranjen i žene plaćaju kaznu ako ga nose. U Saudijskoj Arabiji njegovo nošenje i skromno oblačenje su dio zakona i ima da se poštuju“, bio je još jedan od tvitova.

Wael al Gasim, pisac i filozof je za “BBC“ rekao da je šokiran “bijesnim i prijetećim tvitovima“.

“Mislio sam da je bombardovala ili ubila nekoga. Sve vrijeme pričaju o njenoj suknji koja im se ne dopada“, rekao je.

Saudijske vlasti su objavile da su svjesne postojanja snimka i da će blagovremeno donijeti odluku.

https://youtu.be/KLRUeik5hC8

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-minicu-usred-saudijske-arabije-sta-ce-biti-sa-ovom-djevojkom-video/||claudebot