Na granici padaju i ubice i sitni lopovi

Objavljeno: 18. 7. 2017 u 16:05h

Na graničnim prelazima BiH od početka godine uhapšeno je čak 180 osoba za koje je utvrđeno da ih potražuju sudovi ili policijski organi zbog gotovo svih vrsta krivičnih djela.

U cijeloj prošloj godini službenici Granične policije BiH su uhapsili 477 osoba.

Granični policajci su u prvom polugodištu 2017. posezali za hapšenjima najčešće zbog razbojništava, krađa i tuča, ali je među uhapšenima bilo i osuđeni ili optuženih za ubistvo, silovanje nasilje u porodici, zloupotrebu položaja ili falsifikovanje. Podaci Granične policije BiH pokazuju da su pod lupu zakona dolazili mladi, stariji, žene, muškarci, državljani BiH i stranci.

Jedan od posljednjih slučajeva bio je na tuzlanskom aerodromu gdje je uhapšen državljanin BiH koga je potraživao sud u Sarajevu zbog pokušaja razbojništva, a u Tuzlu je stigao letom iz Vekšea. Zbog falsifikovanja isprave do odredišta nije stigla ni državljanka Švedske za koju je provjerama utvrđeno da je potražuje sud u Bihaću, a uhvaćena je pri ulasku u BiH na prelazu Izačić. Jedan državljanin Hrvatske je uhapšen na granici jer je ga je potraživao livanjski sud zbog izazivanja rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Letom iz Beograda stigao je muškarac za koga je provjerama utvrđeno da je tražen zbog šumske krađe. Počinilac teških slučajeva razbojništva i krađe lišen je slobode u Zvorniku, a u Gradišci je pao državljanin BiH kojeg je dobojsko pravosuđe tražilo zbog oštećenja tuđe stvari.

U Trebinju je lišen slobode državljanin BiH koga je sud u Zvorniku tražio zbog silovanja, dok je u Orašju uhapšena osoba za kojom je policija u Bijeljini raspisala potjernicu zbog prijetnje ubistvom. Graničari su u Gradišci presjekli put osobi koja je bila tražena zbog obljube nad nemoćnim licem, a u Kostajnici osobi koja je bila u registru zbog nasilja u porodici.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamenta BiH Mario Karamatić kaže da Granična policija čiji rad nadziru podiže kvalitet djelovanja.

“U poslednje dvije-tri godine napravili su iskorak i postaju jedna od boljih policijskih agencija u BiH, a to se vidi iz njihovih rezultata kada je riječ o zaplijenjenoj drogi i zaustavljanju lica koja traže istražni organi”, istakao je Karamatić.

Vozila i droga

Službenici Granične policije BiH od početka ove godine su oduzeli i nekoliko vozila i to mahom jer su uočene prepravke broja šasije.

Otkrivene su i falsifikovane vozačke dozvole, dok je na sarajevskom aerodromu raskrinkan državljanin Turske koji je sakrio marihuanu u držaču toalet-papira i futroli za šator.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Vedrana Kulaga

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/na-granici-padaju-i-ubice-i-sitni-lopovi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot