Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

Objavljeno: 15. 7. 2017 u 15:28h

U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima ka obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju.

Na izlasku s autoputa kod naplatne stanice Lučko u smeru Zagreba kolona je duga oko 12,5 kilometara, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK). Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na autoputu A1 između naplatnih stanica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smijera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, javila je Hina. Pojačan je priliv vozila i u većini trajektnih luka.

Kolona s ostrva Krk prema kopnu je duga oko dva kilometra, a u smjeru ostrva oko kilometar. Na Jadranskoj magistrali kolona vozila prema graničnom prelazu Pasjak duga je oko četiri kilometra. Z

bog pojačanog priliva vozila u jeku turističke sezone, na izlasku iz Hrvatske prema graničnom prelazu Slavonski Brod su moguća i duža čekanja, više od jednog sata, pa iz HAK-a savetuju da se koriste i granični prelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

AMS: Umjesto Doljana, Bijače i Gabela polja koristiti druge prelaze

Auto-moto savez Republike Srpske preporučio je vozačima da umjesto graničnih prelaza Doljani, Bijača i Gabela Polje između BiH i Hrvatske, gdje su zadržavanja od 90 do 120 minuta, koriste prelaze Zvirići, Crveni Grm i Orahovlje, gdje nema dužih zadržavanja.

Vozila čekaju od 40 do 60 minuta na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Ivanica i Osoje, kao i u Brodu na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/na-autoputu-u-hrvatskoj-kolona-duga-preko-12-kilometara/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot