Trojica Srba se brane sa slobode, stižu u Beograd

Objavljeno: 14. 7. 2017 u 15:29h

Trojici državljana Srbije optuženih za teško krivično djelo grupnog ubistva s predumišljajem na Zakintosu odobreno je da se brane sa slobode, uz kauciju od po 5.000 evra, objavili su grčki mediji.

Oni će čarter letom doputovati danas u Beograd, prenosi RTS.

Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do 18 mjeseci.

Uz kauciju će se sa slobode braniti srpski državljani koji su privedeni u policijsku upravu na Zakintosu 8. jula pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona (23) u klubu “Bar kod” u mestu Laganas. Optuženi su za nanošenje teških tjelesnih povreda.

O sudbini jednog srpskog državljanina, koji je juče dao iskaz u svoju odbranu, biće odlučeno danas.

Preostaloj petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do 18 mjeseci.

Oni će biti prebačeni u zatvor, u mestu Avlona, pedesetak kilometara sjeverno od Atine.

Kako je sinoć prenijela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo.

Takođe je objavljeno da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da državnom tužiocu predloži i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano tj. organizovano ubistvo.

Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin, od čega su sedam osumnjičenih državljani Srbije.

 Neizvjesno je kada će početi samo suđenje jer je prethodno potrebno sprovođenje detaljne istrage i, naravno, prikupljanje dokaza.

Njih će biti jer se gotovo svakodnevno pojavljuju novi zapisi sa video kamera koji sa dosta preciznosti ukazuju na to kako se sve odigravalo.

https://youtu.be/wqyVZRU7l1E

Snimak iz bara i onog što se kasnije desilo na ulici, dramatični momenti obaranja i, zatim, šutiranja Amerikanca obišli su svijet. Gotovo da nema TV stanice koja ih nije objavila.

Prema tvrdnji reportera “To proto thema”, sve je bilo gotovo za 21 sekundu. Poslije toga, očigledno, 22-godišnjaku koji je poslije zadobijenih udaraca nogama ležao na trotoaru, više nije bilo pomoći. Hitna pomoć koja je stigla za šest minuta nije mogla da ga spasi.

Zvanični izvještaj je da je umro od mnoštva udaraca koje je zadobio u glavu i lice i zbog kojih je momentalno došlo do krvarenja u mozgu. Na snimku se vidi da je na njega nasrnula grupa od desetak mladića.

Koji je neposredni povod, razbijena flaša, pogrešno piće, selfiji sa djevojkom, malo su važni, komentarišu grčki mediji koji podsjećaju da je previše jegtinog alkohola koji se toči u ljetovalištima sve češće uzrok incidentima i potencijalna opasnost za nove tragične događaje.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/trojica-srba-se-brane-sa-slobode-stizu-u-beograd/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])