Za ubistvo trebinjskog kikboksera 35 godina zatvora

Objavljeno: 12. 7. 2017 u 15:11h

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Miljanu Ratkoviću (30) i Daku Pikuli (30) iz Trebinja i pravosnažno ih osudio na 35 godina zatvora za ubistvo trebinjskog kickboksera Marka Đerića (24).

Sudsko vijeće Vrhovnog suda RS je istovremeno donijelo odluku o ukidanju oslobađajuće presude trećeoptuženom Radovanu Andriću (19), a postupak protiv njega je vraćen na novo suđenje.

U Vrhovnom sudu RS je potvrđeno da su, kao neosnovane, odbijene žalbe Ratkovića i Pikule, dok je u slučaju Andrića prihvaćena žalba tužilaštva.

Ratković je pravosnažno osuđen na 20 godina, a Pikula na 15 godina robije. Prema optužnici Pikula i Ratković zločin su dogovorili u maju 2015. godine jer su željeli da se osvete Đeriću.

Motiv ubistva bila je osveta za fizički sukob koji je Đerić, sedam dana prije zločina, imao s Pikulom i njegovom suprugom Dejanom, koju je udario ispred kluba “Merlot” u kojem je radio kao izbacivač, kao i sa Ratkovićem kojeg je istukao i izbacio iz kluba u aprilu iste godine.

U ranijoj presudi je navedeno da je ubistvo izvršio Ratković, koji je zajedno s Pikulom detaljno osmislio plan.

Prije zločina od nepoznate osobe nabavili su automatsku pušku. Ratković je sa Rajkom Bovanom dogovorio da mu javi kada Đerić krene kući iz noćnog kluba „Merlot“ gdje je radio.

Bovan je tog kobnog 24. maja prošle godine Ratkoviću poslao SMS poruku “Ok i ja idem kući”, a što je značilo da je žrtva krenula. Ratković je nakon toga otišao u trebinjsku ulicu Miloša Obilića gdje je sačekao Đerića do 3.25 sati i ubio ga.

Izvor: faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-ubistvo-trebinjskog-kikboksera-35-godina-zatvora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot