Šok – Novak bez krune i prvog mjesta zbog povrede!

Objavljeno: 12. 7. 2017 u 19:50h

Novak Đoković bio je prinuđen da preda četvrtfinalni duel Vimbldona Tomašu Berdihu zbog povrede desne ruke, pri vođstvu Čeha – 7:6(2), 2:0: Đoković je do sada 25 puta savladao Čeha, u ukupno 27 okrašaja, a ima 12 uzastopnih pobjeda.

Posljednji okršaj na travi imali su upravo u četvrtfinalu Vimbldona prije četiri godine, kada je Srbin slavio u tri seta. S druge strane, Čeh pamti jedan od ta dva trijumfa, pošto je poslije njega 2010. godine došao do svog prvog i jednog velikog finala na Vimbldonu.

U međuvremenu, Sem Kveri priredio je senzaciju godine eliminisavši aktuielnog šampiona Endija Marija. Berih če igrati za plasman u finale sa boljim iz duela između Rodžera Federera i Miloša Raonića, dok će se u drugom polufinalu sastati Marin Čilić i spomenuti Kveri.

Novak je, kao i gotovo uvijek, odlučio da svojim servisima otvori duel i ni ovoga puta nije pogriješio jer je veoma sigurno stigao do svog prvog gema – 1:0. Tomaš je potom bio nešto manje ubjedljiv, ali je i on bez većih problema uspio da se upiše, da bi onda pomalo namučio Đokovića.

Međutim, Srbin je, za razliku od rivala, daleko više pogađa prvi servis, pa je rutinski stigao do preokreta i nove prednosti. Ali, samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je novi odgovor Berdiha – 2:2.

Obojica su tražila ritam na samom startu meča, a čini se da su ga pronašli u petom, odnosno šestog gemu. Iako je dalje nije bilo brejk šansi, uz nešto veći broj grešaka, bilo je evidetno da polako podižu nivo svoje igre i da nas čeka velika borba – 3:3.

Ni u naredna dva gema se ništa drastično nije promijenilo, gotovo da i nije bilo uzbuđenja, ali je Novak zabrinuo sve svoje navijače bolnom grimasom u pauzi između poena, zbog hroničnih problema sa ramenom, ipak – odlučio je da ne zatraži pomoć ljekara – 4:4.

Grimasa je i dalje bila prisutna na Đokovićevom licu, ali to ga nije spriječilo da obezbijedi taj-brejk, odnosno da namuči Berdiha prije nego što je i on učinio isto. Uspio je da stigne od 0:40 do dva đusa, ali ne i šanse da ranije završi prvi set, pošto je Tomaš ponovo pronašao servise – 6:6.

Čeh je bolje ušao u trinaesti gem jer je odmah napravio mini-brejk, sjajnim riternom i drop šotom, da bi zatim ušao u raspravu sa sudijom, smatrajući da mu pripada poen, a ne novi prvi servis. Uprkos tome, uspijeva još jednom odlično da odservira i tako da potvrdi stečenu prednost (3:0).

Iako je uspio da uzme naredni poen, sljedeća dva je izgubio, a zatim i četvrti, pa Berdih poslije više od dvije godine uzima set u meču protiv Đokovića – 6:7(2)! Djelovalo je da je, kao i u duelu sa Adrijanom Manarinom, u pitanju rame, ali je ipak po sredi bol u laktu, zbog koga je srpski igrač zatražio intervenciju ljekara između dva seta.

Na kraju je ipak predao meč.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sok-novak-bez-krune-i-prvog-mjesta-zbog-povrede/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot