Kik-bokser pretukao advokata za 1.000 KM?

Objavljeno: 11. 7. 2017 u 14:37h

Bivši kik-bokser Sadam Stupar (26) iz Zenice uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je pretukao i teško povrijedio tuzlanskog advokata Rifata Konjića (65), kojem je u napadu slomljena vilica.

Napad se desio 1. novembra prošle godine, a napadač je otkriven sedam mjeseci kasnije, 7. jula. Policiju su do Stupara doveli DNK tragovi koji su otkriveni na licu mjesta, što je potvrđeno i vještačenjem koje je uradio Federalni MUP.

Neki mediji prenijeli su da je Stupar advokata Konjića pretukao za 1.000 maraka, koje mu je dao svjetski prvak u kik-boksu iz Tuzle Igor Emkić. Međutim ovu informaciju Emkić je demantovao i kazao da sa tim nema ništa.

“To su neistine, ništa nisam počinio. Taj Stupar nije uopšte dobar. Bili smo u istom klubu prije desetak godina i tako ga poznajem, ali s napadom nemam nikakve veze”, rekao je “Glasu Srpske” Emkić.

U Tužilaštvu TK-a istakli su da Stupara terete za napad na Konjića, ali da razlog premlaćivanja još nije poznat.

“Utvrđuju se motivi za napad na Konjića te identitet osobe koja ga je eventualno naručila. Stupara teretimo da je 1. novembra 2016. godine iz Zenice došao u Tuzlu gdje sačekao Konjića ispred zgrade u kojoj živi. Kada je on stigao, prišao mu i udario ga pesnicom u lice. Udarcem mu je polomio vilicu, jagodičnu i kosti lijeve očne duplje”, potvrdio je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Komentar Konjevića na hapšenje Stupara nismo uspjeli da dobijemo, jer je broj njegovog mobilnog telefona bio isključen.

Advokat Rifat Konjić poznat je kao branilac javnih ličnosti u BiH. Jedan od njegovih aktuelnih klijenata bio je i nekadašnji glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović. Konjić je bio akter i u sudskom procesu afere “Agrokomerc”, čiji je glavni akter bio Fikret Abdić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kik-bokser-pretukao-advokata-za-1-000-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot