Kazne za pištolj bez dozvole do 1.500 KM

Objavljeno: 10. 7. 2017 u 12:01h

Vlasnicima oružja za ličnu bezbjednost koji do 30. juna nisu podnijeli zahtjev za zamjenu nevažećeg oružnog lista biće izrečena novčana kazna u iznosu od 1.200 do 1.500 KM, kao i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ističu da je na Narodnoj skupštini RS odluka da li će doći do produženja roka za zamjenu oružnih listova.

“Rok za zamjenu isteklih oružnih listova koji je definisan Zakonom o izmjenama Zakona o oružju i municiji RS istekao je 30. juna ove godine, a na osnovu kojeg su svi građani koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost (pištolji i revolveri) trebalo da izvrše zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok važenja”, navodi Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPa RS.

Podsjeća da je prvobitni rok za zamjenu oružnih listova bio kraj prošle godine, ali na zahtjev stanovnika koji nisu na vrijeme izvršili svoju zakonsku obavezu šansu za to dobili su do kraja juna.

“Trenutno nismo u mogućnosti da damo podatke o broju zamijenjenih, odnosno nezamijenjenih oružnih listova, jer nisu završeni svi upravni postupci po podnesenim zahtjevima i u toku je prikupljanje podataka sa terena”, naveli su iz MUPa RS.

Do kraja prošle godine Ministarstvu unutrašnjih poslova RS podneseno je 21.827 zahtjeva za zamjenu isteklog oružnog lista. Oružni list za oružje izdaje se s rokom važenja od 10 godina, izuzev za lica starija od 65 godina, kojima se on izdaje sa trajnim važenjem.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kazne-za-pistolj-bez-dozvole-do-1-500-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot