Saslušano više osoba zbog zlostavljanja djece

Objavljeno: 6. 7. 2017 u 14:23h

Banjalučka policija saslušala je više osoba u vezi sa stravičnim slučajem u Slatini kod Laktaša, gdje je troje djece godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao otac.

On se, što je danas potvrdio i načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banja Luka Darko Novković, nalazi na slobodi.

Monstruozan slučaj otkrila je policija iz Laktaša, koji su na lice mjesta izašli po prijavi jedne žene koja živi u Slatini i koja je policiji prijavila sumnje u stravična dešavanja.

Djeca su uzrasta 15, 14 i 11 godina i u pitanju su dvije sestre i brat.

“Po navedenoj prijavi postupali su pripadnici PS Laktaši i preduzeli niz mjera i radnji. Saslušano je više lica, a svako naše dalje postupanje biće po zahtjevu nadležnog tužilaštva”, kazao je danas Novković i naglasio da je osumnjičeni na slobodi, kao i da je u toku dokazni postupak.

On je dodao da je potrebno prikupiti dovoljan broj dokaza, ali da policija o tome ne može odlučivati, jer, podsjetio je, o pritvoru odlučuje sud na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva.

“Mi smo dostavili izvještaj tužilašvu i ne mogu iznositi više detalja o ovom slučaju”, dodao je.

Portparolka PU Banjaluka Marija Markanović je istakla da se radi o osjetljivoj kategoriji lica, te da po svim međunarodnim konvencijama i zakonima o zaštiti djece u krivičnom postupku, policija mora zaštiti identitet maloljetnika, te ne mogu iznositi nikakve informacije kojima bi se to ugrozilo.

List “Euroblic” objavio je da su djeca bila žrtve dugogodišnjeg zlostavljanja, te da su stručni radnici koji su prvi došli do kuće u kojoj su živjeli, bili šokirani i zatečeni izgledom i stanjem u kojem su pronašli dječaka i njegove sestre.

Djeca su trenutno smještena u sigurnu kuću.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/saslusano-vise-osoba-zbog-zlostavljanja-djece/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])